Görüş Bildir
Haberler
Manchester United, QPR'a Patladı

Manchester United, QPR'a Patladı

Fatih
14.09.2014 - 20:06

Manchester United, QPR'a Patladı

Manchester United, sahasında konuk ettiği QPR'ı farklı bir skorla mağlup ederek Louis van Gaal yönetiminde ligdeki ilk galibiyetini aldı.

Premier Lig'e oldukça kötü bir başlangıç yapan Manchester United, sahasında konuk ettiği QPR'ı 4-0'lık skorla mağlup ederek rahat bir nefes aldı.

Maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun ortaya koyan ev sahibi ekibe galibiyeti getiren goller Angel Di Maria, Ander Herrera, Wayne Rooney ve Juan Mata'dan gelirken, yeni transferlerin ortaya koyduğu performans da yüzleri güldürdü. Öte yandan maça yedek kulübesinde başlayan Radamel Falcao da 67. dakikada oyuna dahil olarak yeni takımındaki ilk maçına çıktı.

Karşılaşmaya QPR son derece defansfi bir anlayışla başlarken, Manchester United ilk 20 dakikalık bölümde istediği boşlukları bulmakta zorlandı ama kilidi açan gol 24. dakikada duran toptan geldi. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Di Maria, uzak köşeye doğru gönderdiği kavisli topa kimse dokunamayınca meşin yuvarlak Green'in uzanamayacağı köşeden ağlarla buluştu: 1-0.

32. dakikada QPR gole yaklaştı. Savunmanın arkasına atılan topu uzaklaştırmak için kalesini terk eden De Gea, istediği yapamayınca topu önünde bulan Fer, yerden bir vuruşla topu boş kaleye gönderdi ama bu topa son anda Evans ayak koydu.

36. dakikada fark ikiye çıktı. Mata'nın pasında soldan ceza sahasına sokula Rooney, Ferdinand'dan seken topu bekletmeden ceza sahası yayı üzerindeki Herrera'ya aktardı. O da sağ ayağıyla topun gelişine sert bir vuruş yaparak farkı ikiye çıkarttı: 2-0.

44'te Wayne Rooney sahneye çıktı. Herrera'nın pasında ceza sahası içi sol çaprazda topu alan yıldız futbolcu, sağ ayağıyla sol köşeye yerden düzgün bir vuruş yaparak ağları buldu: 3-0. Bu gol aynı zamanda ilk 45 dakikanın da sonucunu belirleyen gol oldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise oyunun temposu genel olarak düşüktü. Manchester United kontrollü bir oyun ortaya koyarken, yine topa daha fazla sahip olan taraftı.

48. dakikada QPR Kranjcar ile gole yaklaşsa da De Gea şık bir kurtarışla buna izin vermedi. 53. dakikada ise Rooney ceza sahası içinde oluşan karambolde istediği vuruşu yapamayınca takımını dördüncü golden etti.

58'de ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Di Maria, ceza sahası içindeki Mata'yı akıl dolu bir pasla topla buluşturdu. Kaleciyle karşı karşıya kalan Mata, sol ayağıyla yaptığı sert vuruşla fileleri havalandırdı: 4-0.

Manchester United'ın yeni transferi Radamel Falcao ise maçın 67. dakikasında Juan Mata'nın yerine oyuna dahil oldu. Kolombiyalı yıldız genel anlamda istediği topları alamasa da 83. dakikada gole yaklaştı. Blind'ın ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta Green'den dönen topu tamamlamak isteyen yıldız futbolcu, dar açıda topu Green'e nişanladı.

Karşılaşmanın geri kalan dakikalarında ise gol sesi çıkmadı ve Manchester United 90 dakika sonunda 3 puanın sahibi oldu.

Bu galibiyetle Manchester United puanını 5'e yükseltirken, QPR ise 3 puanda kaldı.

Goal.com

Kaynak: http://www.goal.com/tr/match/manchest...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın