Görüş Bildir
Haberler
Malezya Uçağında Yeni İpucu

Malezya Uçağında Yeni İpucu

Batuhan
23.03.2014 - 12:31

Malezya Uçağında Yeni İpucu

Çin ve Fransa uyduları 3 hafta önce kaybolan uçağa ait olabilecek parçaları görüntüledi. Avustralya Başbakanı Tony Abbott, uçağı bulma umudunun arttığını söyledi.

8 Mart'ta kaybolan ve akıbeti bilinmeyen Malezya uçağı ile ilgili yeni ipuçları bulundu. Çin ve Fransa uyduları, uçağa ait olabileceği sanılan parçaları görüntüledi. Çin bölgeye gemilerini gönderiyor.

Malezya Ulaştırma Bakanı Hişamuddin Hüseyin, görüntülenen parçalardan birinin 22 buçuk ile 13 metre arasında olduğunu söyledi.

Çin resmi haber ajansı Şinhua, görüntülenen nesnelerden birinin Avustralya'nın daha önce uçağın enkazı olabileceğini belirttiği parçalardan 120 km uzaklıkta bulunduğunu duyurdu.

Pazar günü konuşan Avustralya Başbakanı Tony Abbott, uçağın enkazının bulunması için umutların arttığını söyledi. Abbott, “Dün sivil arama araçlarımızdan biri Avustralya civarında birtakım cisimler saptadı” dedi.

Avustralya Deniz Güvenliği Birimi, ülkenin 2 bin 500 kilometre açığındaki arama noktasında tahta palete benzer cisimler bulunduğunu açıkladı. Gemilerde ve uçaklarda tahta palet kullanılabiliyor. Ancak kaybolan uçakta palet olup olmadığı bilinmiyor.

3 haftadır aranıyor

Malezya Havayolları'na ait uçak Pekin'e gitmek üzere 239 kişi ile 8 Mart'ta Kuala Lumpur'dan havalanmış, kısa süre sonra bağlantı kesilmişti.

Avustralya Deniz Güvenliği Kurumu üçüncü gün arama çalışmalarına Avustralya ve Yeni Zelanda'ya ait dört P3 Orion ve iki uzun menzilli jetin de katıldığını duyurdu.

Çalışmaları katılan Orionlar'ın iki saatlik arama süreleri var. Uzun menzilli jetlerse 5 saatlik bir arama kapasitesine sahip.

Gemiler de aramalara katılıyor

Bölgede bulunan 6 gemi, kayıp Malezya uçağının arama çalışmalarına katılıyor.

Avustralya Deniz Güvenliği Kurumu, ikinci gün arama çalışmalarında hava şartlarının normal olmasına rağmen uyduların belirlediği parçaların izine rastlanamadığını duyurdu.

Parçalardan biri batmış olabilir

Avustralya Federal Hükümeti Başbakan Yardımcısı Warren Truss, uydudan tespit edilen parçalardan birinin batmış olabileceğini belirtti.

Savunma Bakanı David Johnston da uydudan alınan resimlerdeki paçaların bulunmasından sonra uçağa ait olup olmadığının belirlenmesinin günler alacağını hatırlatarak, insanlara boş yere ümit vermekten çekindiğini söyledi.

Amerikan savunma bakanlığı Pentagon'dan yapılan açıklamada ise Malezya'nın deniz altında arama yapılabilmesi için Amerika'dan ekipman talep ettiği ve bu talebe yakın bir zamanda cevap verileceği aktarıldı.

Kaynak: AFP, Reuters ve Anadolu Ajansı

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/mal...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0