Görüş Bildir
Haberler
Macaristan’da Binlerce Kişi Yeni İnternet Vergisini Protesto Etti

Macaristan’da Binlerce Kişi Yeni İnternet Vergisini Protesto Etti

Macaristan hükümetinden yeni önlemler

Macaristan hükümetinin ülkeyi borç batağından kurtarmak için alacağı önlemler kapsamında vatandaşın kullandığı her GB internet için 0,60 dolar vergi alınması önerisi üzerine ülkede olaylar başladı. Uygulamanın vergi yükünü çok fazla arttıracağını ve internet özgürlüğünü kısıtlayacağını düşünen on bini aşkın kişi dün başkentte yürüyüş ve gösteriler düzenledi.

İkinci dönemini sürdürmekte olan Macaristan başbakanı Viktor Oban, hükümetine karşı sesleri susturmak üzere anti demokratik önlemler aldığı için eleştiriliyordu. İnternet üzerine koyulmak istenen verginin de bu önlemlerin devamı niteliğinde olduğu savunuluyor.

Hükümet çıkan olaylar üzerine GB’lık veriler yerine aylık paketler halinde vergilendirme önerisi yapsa da bu kızgın kalabalığı dindirmeye yetmedi. Macaristan vatandaşları hali hazırda yüzde 27 ile en yüksek katma değer vergisi ödüyor.

Ekonomi Bakanlığı’nın önünde toplanan göstericiler telefonlarının ışıklarını yakarak, eski klavyelerini ve tüplü monitörlerini bakanlık binasına fırlatarak tepkilerini gösterdi.

Kaynak: http://thenextweb.com/eu/2014/10/27/t...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0