'Lüks' Deyince Akıllarda Çizdiği Resimle Alakası Bile Olmayan Dubai'ye Dair 15 Gerçek
Lüksün son sınırına ulaştığı yerler konusunda birçok basma kalıp bilgiler ve söylentiler var. Bunların her birinin doğru olmadığını yıllar içerisinde görüyoruz. Biz de sizler için Sarcasm Web'den derlediğimiz bu içerikte Dubai'nin zengin görüntüsünün aslında o kadar da doğru olmadığını göstereceğiz. Hazırsanız, başlayalım! 👊
2. Dubai'de yoksulluk diye bir şey yok.
3. Dubai çocuk yetiştirmek için harika bir yer.
4. Dubai ülke değil miydi?
5. Alkol ne arar Dubai'de...
Alkol turistler ve Müslüman olmayanlar için mevcut. Satın almak için ise turist vizesine veya özel bir karta ihtiyacınız var. Hemen hemen her otelde alkollü içecekler tüketebilirsiniz. Genellikle gece hayatının aktif olduğu mekanlar otellerde bulunuyor ve Dubai'den 500'den fazla bulabilirsiniz.
6. İşsizlik mi? O da ne?
Aslında mantık çok basit. Başka ülkelerden gelip de çalışma izni olmayanlar 30 gün içerisinde evlerine geri gönderiliyorlar. Bölgenin yerlileri ise kolaylıkla iş değiştirebiliyorlar. Çünkü halkın üniversite masrafları devlet tarafından karşılanıyor. Dolayısıyla dünyanın herhangi bir yerinde istedikleri eğitimi alabiliyorlar.
7. Böyle temiz bir şehir olamaz.
Nüfusun hızlı artışı, durmak bilmeyen inşaat sektörü, su kaynaklarının yetersizliği ve mimari yapılardan ötürü değiştirilen doğal alanlar varken Dubai'nin ekolojik olarak temiz bir şehir olduğundan bahsetmek çok da mümkün değil.
8. Dubai'de mevsim her zaman yaz ve hava her zaman çok güzel.
İlkbaharda ve yaz mevsiminde sıcaklık 48 dereceye kadar yükseliyor. Yüksek nem oranından ve sürekli gelen güneş ışınlarından bahsetmeyelim bile. Bu şehirde gökyüzü havadaki tozdan ötürü genellikle gri. Sonuçta çöl ikliminin hakim olduğu bir bölge olduğunu unutmamak gerekiyor.
9. Dubai'nin şu anki konumuna ulaşması yıllar sürdü.
Birleşik Arap Emirlikleri 1971 yılında bir araya geldi. Dolayısıyla Dubai de henüz çok genç bir şehir. Ayrıca finans, teknoloji ve turizm konusunda ilgileri üzerine çekmeye de devam ediyor.
10. Dubai polisi lüks arabalar kullanıyor.
Bütün dünya Dubai sokaklarında dolaşan lüks polis arabalarından konuşuyor. Pahalı Lamborghini ve Bentley arabalar yerine daha çok o kadar da pahalı olmayan Audi ve BMW marka arabalar görmek mümkün. Hatta Toyota bile var! Halkın büyük bir çoğunluğunun kullandığı spor arabaları göz önünde bulundurunca, polisin de süper hızlı birkaç araba kullanmak zorunda kalması aslında normal.
11. Dubai'deki her şey otomatikleştirilmiştir.
Teknoloji şehrin hemen hemen her yerinde büyük önem arz ediyor. Otobüs duraklarında ve bankamatiklerde klima görebilirsiniz. Robot polislerle karşılaşabilirsiniz. Fakat belli başlı küçük sistemlerin de sanki şehirde teknolojinin adı bile yokmuş gibi var olmadığını görebilirsiniz. Biraz bile sağanak yağış olsa bütün şehir alt üst olabilir. Bu arada her yerde kanalizasyon olmadığını da ekleyelim.
12. Çitalar ve aslanlar evcil hayvan olarak tercih ediliyor.
Vahşi egzotik hayvanların beslenmesi kanunlara aykırı bir hareket aslında. Eğer dışarıya bir çita veya aslan ile gezmeye çıkarsanız, 6 ay kadar hapis cezasına çarptırılabilirsiniz. Veya 2.700 dolar ile 138.000 dolar arası para cezası ödemek zorunda kalabilirsiniz. Dubai halkı genellikle evcil hayvan olarak kedi besliyor ve köpeklerden çok hoşlanmıyor.
13. Dubai deyince akla gökdelenler geliyor.
Dubai'nin daha çok zıtlıklar şehri olduğunu söyleyebiliriz. 163 katlı gökdelenler, çok katlı villalar, apartmanlar ve tek katlı evlerin her birini görebilirsiniz. Şehrin dinamiği yükselirken, yerel halk daha çok komşu kültürünün olmadığı kişisel villalarda yaşamayı tercih ediyor.
14. Dubai'de yaşayanlar genellikle Araplar veya bölgenin yerlileridir.
Dubai'de yaşayanların %25'i Hintlilerdir. Yerel halkın oranı ise yalnızca %9. Hintlilerden sonra nüfusun çoğunluğunu Pakistan ve Bangladeş halkı oluşturuyor. Bu insanlar genellikle fabrikaların inşaat alanlarında çalışıyorlar. Dubai nüfusunun %91'ini diğer ülkelerden gelenler oluşturuyor.
15. Dubai'nin esas zenginlik kaynağının petrol olduğu düşünülüyor.
Petrol üretiminden de önce Dubai'de yaşayanlar inci avcılığı yapmaya başlamışlardı. Bu işi de gayet güzel bir şekilde başardıkları söylenebilir. Genellikle Dubai'deki inciler Basra Körfezi'nden çıkarılır. Dolayısıyla fazlasıyla pahalı ve değeri yüksektir. Dubai'de hemen hemen her kültür merkezinde ve müzede incinin bambaşka bir yer vardır.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
"Hiçbir müslüman ülkede orta seviye yoktur." (Güya müslümanlık paylaşmayı emreder...) Ya çok zengin vardır, ya da fakirlikten sürünen vardır. Bir tek Türkiye... Devamını Gör
Ne kadar abartmayı seviyorlar.Giden ya da yaşayan bilir.Tamamen hiyerarşik ,yeni çağın feodalitesinin olduğu bir yer.Bangladeş,Hintliler en kötü grup.Genelli... Devamını Gör
editör önce demişsin eğitim çok pahalı üniversite ücreti ateş pahası sonra da halkın üniversite ücretlerini devlet karşılıyo
Kendi halkı için ücreti devlet karşılıyor. Dışarıdan gelenler için değil onu demiş.