Görüş Bildir
Haberler
Luis Enrique'nin İlk Mesajı Annesine

Luis Enrique'nin İlk Mesajı Annesine

Fatih
21.05.2014 - 20:50

Luis Enrique'nin İlk Mesajı Annesine

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona'nın teknik direktörlüğüne getirilen Luis Enrique, ilk kez basının karşısına çıktı.

Futbolculuk kariyerinde Barcelona formasını giyen ve bir dönem altyapıda da görev alan 44 yaşındaki Enrique, sözlerine 'Anneciğim, Barcelona'nın teknik direktörü olmak olağanüstü bir şey' diyerek başladı.

Teknik direktörün görevinin liderlik yaparak futbolcuların egolarını yönetmek olduğun belirten Enrique, 'Sadece teknik ve taktik anlamda yönetim yeterli olmaz. Takımı, egoları, motivasyonu da yönetmek gerekir. Liderliğin anlamını daha globalleştirmekten yanayım ve bunu kendi yöntemlerimle, en iyi şekilde yapmayı deneyeceğim' diye konuştu.

Barcelona'ya gelme hedeflerini 'kupalar kazanmak ve taraftarı heyecanlandırmak' olarak sıralayan genç teknik adam, 'Sezonu kazanılan kupalar belirleyecek ve sezon sonunda hesap vermek için karşınızda olacağım' ifadesini kullandı.

Enrique, Barcelona'nın yıldız futbolcularıyla ilgili bir soruya da 'Takımda Messi gibi dünyanın en iyi futbolcusuna sahip olmak olağanüstü bir şey. Messi'nin bu sezonki verimi geçmiş sezonlar kadar inanılmaz iyi olmadı ama her şeye rağmen dünyanın bir numarası olmaya devam ediyor. Benimle en iyi düzeyine çıkmasını umuyorum ama sadece Messi yok, İniesta, Neymar ve diğer futbolcular var. Neymar bu kulübün en iyi yatırımlarından biri, çok iyi bir futbolcu ve Barcelona'da olmasından mutluyum.'

'Xavi ile oturup konuşacağım'

Barcelona'nın 34 yaşındaki emektar futbolcusu Xavi Hernandez'in geleceğiyle ilgili de konuşan Enrique, 'Xavi bir dost. Onunla oturup konuşacağım ve ne istediğini dinleyeceğim. Bir şeyler söylemeden önce beklemek gerek' dedi.

İspanyol teknik adam, takımdan ayrılabileceği iddia edilen Mascherano ve Cesc Fabregas için ise 'Önemli kararlar almak için önümüzde daha zaman var' değerlendirmesini yaptı.

'Yeni bir Barça inşa edeceğiz'

İlk 11'de her futbolcuya yer olduğunu ve rekabet yaratmaktan hoşlandığını dile getiren Enrique, 'Yeni bir Barça'yı inşa etmeye başlayacağız. Yaratıcı ve etkili bir futbol görülmeli. İstediğimiz sonuçları alabilen bir Barça arıyoruz. Hücum oynayacağız ama savunma yapmasını da bileceğiz' diye konuştu.

Bu arada, basın toplantısına katılan Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu ile Katalan ekibinin futbol direktörü Andoni Zubizarreta da Luis Enrique ile yeni bir dönemin başladığını vurguladı.

1996-2004 yılları arasında Barcelona'da futbol oynayan Luis Enrique, bu süre zarfında 2'şer lig ve Kral Kupası, birer de İspanya Süper Kupa, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Süper Kupa kazandı.

Enrique, 2008 yılında teknik direktörlüğünü yaptığı Barcelona B takımına tarihindeki en iyi sonuçları aldırmıştı.

Barcelona'nın yarın da yeni kalecisi Ter Stegen'i basına tanıtması bekleniyor.

Gazetesport

Kaynak: http://www.gazetesport.com/haber/1426...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın