Görüş Bildir
Haberler
Lovejoy Kuyruklu Yıldızı Çıplak Gözle Görülebiliyor

Lovejoy Kuyruklu Yıldızı Çıplak Gözle Görülebiliyor

Teknolojik.Net
05.01.2015 - 00:31 Son Güncelleme: 05.01.2015 - 11:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

C/2014 Q2 Kodlu Lovejoy kuyruklu yıldızı keşfedildiğinden bu yana en yüksek parlaklık değerine ulaşarak teleskop yardımı olmadan da görülebilir hale geldi.

17 Ağustos 2014'te Avustralya'lı Terry Lovejoy tarafından keşfedilen C/2014 Q2 kodlu Lovejoy kuyruklu yıldızı o kadar parlak ki göz yüzünde çıplak gözle görülebiliyor. Bazı gözlemciler Aralık ayının sonlarında kuyruklı yıldızı fark edebildiler ancak 7 Ocak'ta kuyruklu yıldız Dünya'ya en yakın konumuna ulaşacak.

Kuyruklu yıldızın Ocak ya da Şubat sonlarına kadar bu kadar rahat görülebilmesi beklenmiyordu ancak rapor edilene göre kuyruklu yıldızın şu andaki parlaklığı senenin ortalarında ölçümlenenlere göre yüzlerce kat daha yüksek seviyede. Terry Lovejoy tarafından ilk keşfedildiğinde 15 Magnitude değerinde olan kuyruklu yıldız şu anda 5 Magnitude değerine ulaşmış durumda ve teleskop yardımı olmadan da gökyüzünde fark edilebiliyor.

Bu ayın ortalarına kadar 4.1 Magnitude parlaklık değerine ulaşacak olan kuyruklu yıldız iyi aydınlatılmış bölgelerde dahi fark edilebilecek.

MilliyetTeknoloji.com

Kaynak: http://www.milliyetteknoloji.com/love...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
0
0
0
0