Görüş Bildir
Haberler
Limanda Ölen 4 Kişinin Ailesine 1.4 Milyon TL Tazminat

Limanda Ölen 4 Kişinin Ailesine 1.4 Milyon TL Tazminat

adem kara
16.09.2014 - 14:49

Tekirdağ limanında, feribottan indikleri sırada araçlarıyla denize uçarak hayatını kaybeden 4 kişi için, mahmeke, Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri ve Akport Tekirdağ Liman İşletmeciliğini suçlu buldu ve ailelerine 1 milyon 400 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi.

Tekirdağ Limanı'nda 29 Mayıs 2012'de feribottan çıktıktan birkaç metre sonra, yeterli aydınlatma olmadığı ve yönlendirme görevlisi bulunmadığı için araçlarıyla denize düşen 4 kişinin ölümü ile ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Tekirdağ İdare Mahkemesi, olayla ilgili, hayatlarını kaybeden Aysel ve Vecdet Eriş ile Zeynep ve Ahmet Gülhan için, Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri ve Akport Tekirdağ Liman İşletmeciliği suçlu bulundu.

Davayı geçtiğimiz günlerde karara bağlayan mahkeme, bilirkişi raporuna göre her 3 kurumun da olayda payı olduğunu belirterek Gülhan ve Eriş çiftinin çocuklarına toplamda 1 milyon 400 bin tl tazminat ödenmesine hükmetti.

Tekirdağ 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi de geçtiğimiz yıl verdiği kararla Liman Müdürü Ali Markal'ı 6 yıl 8 ay hapisle cezalandırmıştı.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0