Görüş Bildir
Haberler
Lice'de Kaçırılan Askerlerin Sağlık Durumu İyi

Lice'de Kaçırılan Askerlerin Sağlık Durumu İyi

adem kara
28.04.2014 - 14:37

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı mevkiinde yapılan karakol protestosu sırasında PKK yandaşları tarafından kaçırılan iki uzman çavuşun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Diyarbakır- Bingöl karayolu üzerinde Lice ilçesideki Abalı Jandarma Karakolu'nun ek inşaatını protesto etmek için bölgede başlatılan çadır eylemi 6'ncı gününe girdi.

Bölgede göstericiler ve güvenlik güçlerinin bekleyişi sürerken, Diyarbakır- Bingöl karayolunda geniş güvenlik önlemleri alındı. PKK yandaşlarının yol kesme eylemi sırasında kontak anahtarlarına el koyduğu ve 24 saatten fazla bölgede bekleyen araçların çoğu, dün gece düz kontak yöntemiyle çalıştırılarak tahliye edildi. Büyük araçların çekilmesi için de karayolları ekipleri dün gece bölgede yeni bir servis yolu açtı. Askeri yetkililer bölgede az sayıda aracın kaldığı ve tahliye işlemlerinin devam ettiğini belirtti.

KIŞANAK VE ANLI GÖSTERİCİLERLE GÖRÜŞTÜ

Diyarbakır Valiliği de dün güvenlik gerekçesiyle Bingöl karayolunun trafiğe kapatılması kararı verdi. Her iki yönden trafiğe kapatılan yol bugünden itibaren kontrollü olarak açıldı. Bölgede güvenlik güçlerinin zaman zaman eylem yapan gruba yönelik müdahalesi devam ederken, göstericilerin de müdahaleye karşılık verdiği belirtiliyor.

Kaçırılan iki uzman çavuşun bulunması için de çalışmaların sürdüğü kaydedildi. Dün Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile toplantı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve yardımcısı Fırat Anlı da bölgeye giderek göstericilerle görüştü.

'KARAKOL YAPIMI DURDURULSUN'

PKK yandaşlarıyla görüşen BDP 'li yetkililer, kaçırılan iki uzman çavuşun sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade ederken, askerlerin serbest bırakılması için görüşmelerin devam ettiğini belirtti. BDP yetkilileri ile görüşen PKK yandaşlarının, karakol yapımlarının durdurulması yönünde resmi bir açıklama yapılana kadar askerleri serbest bırakmayacaklarını ve eylemi sonlandırmayacaklarını söylediği belirtildi.

DHA - Felat Bozarslan / Canan Altıntaş

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0