Görüş Bildir
Haberler
Arkadaşlarının İşe Geri Alınması İçin Eylem Yapan 576 İşçi İşten Atıldı

Arkadaşlarının İşe Geri Alınması İçin Eylem Yapan 576 İşçi İşten Atıldı

Fatih UZUN
04.07.2014 - 18:35

Kütahya’da işten çıkartılan 18 işçinin geri alınması için 10 Haziran’da tesislerin önünde oturma eylemi başlatan Çelikler Seyitömer Linyitleri İşletmesi’nde çalışan 576 işçinin iş akitleri feshedildi.

Eylem 10 Haziran 2014 tarihinde tesislerin önünde oturma eylemi başlamıştı. O tarihten bu yana işbaşı yapmayan 576 işçinin iş akitlerine ‘işi durdurdukları ve işyerini zarara uğrattıkları’ gerekçesiyle son verildi.

Bugün Kütahya kent merkezindeki Ulu Camii’nde cuma namazını kıldıktan sonra topluca yürüyüşe geçen işçiler, valilik karşısındaki yıkılan belediye binasının önüne kadar yürüdü.

Özelleştirmeleri bunun için  mi yaptınız?

Burada oturma eylemi başlatan işçiler adına konuşan Maden İş Sendikası Şube Başkanı Bülent Aydın, milletvekillerine şu sözlerle seslendi: “Çalmadığımız kapı, derdimizi anlatmadığımız makam kalmadı. Somut sonuç ne yazık ki yok. Önümüzde duran gerçek Kütahya cumhurunun 576 bireyi işsiz. 576 kişi, 576 aile demek. Direkt olarak etkilenen 2 binin üzerinde insan demek. “

Aydın sözlerini şöyle südürdü: “Özelleştirmeleri bunun için mi yaptınız? Cumhuru mağdur etmek için mi? Özelleştirmelere karşı çıkarken bugün yaşanacakları sizlere dün anlatmadık mı?”

Seyitömer Linyitleri İşletmesi geçen yılın mart ayında özelleştirilmişti, haziran ayında da Çelikler şirketine devredilmişti.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/kutahy...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0