Görüş Bildir
Haberler
Kurtlar Vadisi Hakkında Tam 13 Tez Yazılmış: Konularını Duyunca "Yok Artık!" Diyeceğiniz En İlginç Tezler

Kurtlar Vadisi Hakkında Tam 13 Tez Yazılmış: Konularını Duyunca "Yok Artık!" Diyeceğiniz En İlginç Tezler

02.10.2022 - 09:00

Akademik hayatın zorluklarını çeken bilir. Öncesinde sabahlanılan seminer dersleri, hunharca ter döktüren tez yazma kısmı derken bu zorlu sürecin sonu tez savunması ile biter. Bazı savunulan tezlerde ise durum alışılan konular üzerinden ilerlememiş. Lisansüstü eğitim hakkında tüm bildiklerinizi unutturacak tezlerin kabul gördüğüne şok olabilirsiniz. Sizi hayrete düşürecek en ilginç tez konularına geçmeden önce şu notu iletelim: Bu tezleri, ilgi çekici konu ve başlıklara sahip olduğu için listeledik. Akademik anlamda başarı göstermiş hiçbir tezi kötüleme gibi bir amaçla sunmadığımızı belirtmemizde fayda var. Hazırsanız başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurtlar Vadisi tam 13 teze konu olmuş.

Kurtlar Vadisi tam 13 teze konu olmuş.

Kurtlar Vadisi müziği kulağınıza çalındı mı? O zaman tamam, amacımıza ulaştık! Şimdi size bahsedeceğimiz konuların tez savunmasında bu müziğin çalmış olma ihtimali bir hayli yüksek. Senelerdir ekranların vazgeçilmezi olan Kurtlar Vadisi'nin fanlarının birkaçı yüksek lisans ve doktora yapmaya karar vermiş olsa gerek. Çünkü Kurtlar Vadisi, bugüne kadar tam tamına 13 teze konu olmuş. Başlıklara bakılırsa tez konularının her biri, toplumsal yaşamdaki birçok kamusal alanı ele almış. Bu tezler arasında dizinin ergenler üzerindeki etkilerinden popüler kültür söylemlerine kadar pek çok konu işlenmiş.

Unicornlar kalbimizde ve tezlerde yaşıyor.

Unicornlar kalbimizde ve tezlerde yaşıyor.

Unicornların varlığına dair bir tez yazıldığını biliyor muydunuz? Hayır hayır, şaka yapmıyoruz. Rachael Patterson isimli araştırmacı, unicornların yani tek boynuzlu atların kesinlikle var olabileceğini savunuyor. Tez konusunu da bu argüman üzerinden ilerletmiş. Unicornların bu evrende değil, paralel evrende var olduğunu savunmuş.

Dürüm analizi.

Dürüm analizi.

Söz konusu Gaziantep ise tez konusu bile bir başka! Gaziantep Üniversitesi Gastronomi Bölümündeki bir öğrenci tarafından yazılan yüksek lisans tezinin başlığının güzelliğine bakın: Gaziantep Mutfağında Dürüm Kültürünün Yeri. 'Keşke tadına da baksaydık!' dediğinizi duyar gibiyiz. Dürümün mutfağımızdaki ve kalbimizdeki yerinin akademiye de taşınması oldukça şaşırtıcı. Bu duruma kısaca 'dürüm analizi' dememizde sakınca görmüyoruz.

Tavuklar da güzelden anlar.

Tavuklar da güzelden anlar.

Güzelden anlayan yalnızca Kenan Doğulu değil, tavuklar da güzelden anlıyor! Stokholm Üniversitesi Kültürel Araştırmalar Bölümünde yazılan Tavuklar Güzel İnsanları Tercih Eder isimli tez; yalnızca insanların değil, diğer canlıların da güzel insanları seçtiğini savunmuş. Bunu kanıtlamak için tavuklar üzerinde akademik bir çalışma yürütülmüş. Sonuç: Tavuklar da güzel kabul edilen insanlara yöneliyormuş.

Başlamak bitirmenin yarısıdır.

Başlamak bitirmenin yarısıdır.

19. Yüzyılda Osmanlı'yı Ziyaret Eden Yabancı Yazarların Eserlerinde Osmanlı Halk Hayatının Derlenmesi isimli tezi okumak oldukça kısa sürüyor. Çünkü bu tez, yalnızca İçindekiler bölümünden oluşuyor! Erzincan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde yazılan doktora tezinin sahibi 'Başlamak bitirmenin yarısıdır.' sözünü akademik hayata uygulamış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkür retrosunda tez yazılmaz.

Merkür retrosunda tez yazılmaz.

Şimdi de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kamu Yönetimi Anabilim Dalında, merkür retrosunda yazılmış bir tezi inceliyoruz. Astrolojik Kişilik ve Örgütsel Bağlılık Arasındaki İlişki isimli yüksek lisans tezinde; kişilerin burçları ile çalıştıkları yere olan bağlılıkları arasında bir ilişki olduğu savunulmuş. Tezde elde edilen sonuca göre örgütsel bağlılık için en ideal burçlar; yengeç, balık, akrep, boğa, başak ve oğlak. Ne dersiniz, iş mülakatlarında burçların CV'lere eklenmesi istenir mi acaba?

"Matematik hayatımızın her yerinde." derken ciddiydik.

"Matematik hayatımızın her yerinde." derken ciddiydik.

Penguenler Dışkılarını Yaparken Ürettikleri Baskılar – Penguen Dışkısı Üzerine Hesaplamalar başlıklı bir tezde, penguenlerin yuvadan uzaklaştırmak için dışkılarını yaparken oluşturdukları iç basınca dair hesaplamalar yapılıyor. İleri seviye matematik kullanılarak dışkılamanın mesafesini ve miktarını ölçmek için metrikler ortaya koyan tez, matematiğin gerçekten her yerde olduğunu gösteriyor! Okulda matematik dersinde 'Bunlar gerçek hayatta nerede işimize yarayacak hocam?' diye soranlara bu tezin örnek gösterilmesi pekâlâ mümkün.

Öğrenci acıkırsa tezi de böyle olur.

Öğrenci acıkırsa tezi de böyle olur.

Bu listeyi, tez konusuna karnı aç olduğu bir zamanda karar verdiğini düşündüğümüz bir öğrencinin tezi ile kapatıyoruz. Çedar Peynirinde Sıcaklıktan Etkilenen Ultrasonik Hız isimli tezin sadece başlığı bile iştah açmaya yetiyor değil mi? Tezin anahtar kelimeleri de şöyledir herhâlde: çedar peyniri, sıcaklık, ultrasonik hız...

Kaynak: 1 , 2

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
9
6
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın