Görüş Bildir
Haberler
Kosta Rika Komşu'yu da Yıktı

Kosta Rika Komşu'yu da Yıktı

Batuhan
30.06.2014 - 10:05 Son Güncelleme: 30.06.2014 - 10:33

Kosta Rika ve Yunanistan'ı buluşturan Dünya Kupası ikinci tur mücadelesinde gülen taraf penaltı atışları sonrası Kosta Rika oldu

Kolombiya, Fildişi Sahili ve Japonya'nın olduğu C Grubu'ndan zor da olsa 4 puanla çıkmayı başaran Yunanistan'ın ölüm grubu olarak nitelendirilen D Grubu'nu zirvede tamamlayarak Dünya Kupası'nın en büyük sürprizine imza atan Kosta Rika'nın karşı karşıya geldiği 90 dakika son derece dengeli bir oyuna sahne olurken, her iki takım da birbirine üstünlük kurmakta zorlandı.

Oyunun belirli bölümlerinde Yunanistan'ın, belirli bölümlerindeyse Kosta Rika'nın üstün olduğu maçın ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçildi. Levante forması giyen Kosta Rikalı file bekçisi Keylor Navas'ın başarılı kurtarışlarıyla göz doldurduğu ilk 45 dakika 0-0'lık eşitlikle geçilirken, dengeyi bozan gol 52. dakikada Bryan Ruiz'den geldi.

Bonservisi Fulham'da olan Ruiz'in attığı golle katı Yunanistan savunmasını aşan Jorge Luis Pinto'nun ekibi, Oscar Duarte'nin 66. dakikada ikinci sarı kart sonrası gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı ve bu dakikadan sonra hayli zorlandı.

Ruiz'in golü sonrası Konstantinos Mitroglou & Andreas Samaris değişikliğiyle forveti ikileyen Fernando Santos, Duarte'nin kırmızı kartının ardından Theofanis Gekas & Dimitrios Salpingidis değişikliğiyle üç forvete dönerken, bu değişiklikle birlikte oyundaki üstünlük de Yunanistan'a döndü.

Oyunun son bölümünde her ne kadar Yunanistan karşılaşmayı tek kaleye çevirse de maçı sıklıkla soğutan ve 10 kişi olmasına karşın savunmasında açık vermeyen Kosta Rika son dakikaya kadar dayansa da 90+1'de Gekas'ın kaleci Navas'tan dönen şutunu iyi takip eden Sokratis karşılaşmayı uzatmaya götüren golü attı: 1-1

Uzatma bölümü Yunanistan'ın hakimiyetiyle geçilirken Kosta Rika kalecisi Keylor Navas çok iyi bir maç çıkardı ve karşılaymayı penaltılara taşımayı başardı. Tıpkı Şili-Brezilya maçında olduğu gibi büyük bir heyecana sahne olan penaltı atışlarında hata yapan tek isim ülkemizde forma giyen Theofanis Gekas olunca Hollanda'nın çeyrek finaldeki rakibi Kosta Rika oldu.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/dunya-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın