Görüş Bildir
Haberler
Kosta Rika Mucizesi

Kosta Rika Mucizesi

Fatih
20.06.2014 - 20:58

Kosta Rika, İtalya'yı Bryan Ruiz'in Golüyle 1-0 Mağlup Etti

Dünya Kupası D Grubu karşılaşmasında Kosta Rika, İtalya'yı 1-0 mağlup ederek ikide iki yaptı ve grupta liderlik koltuğuna oturdu.

Dünya Kupası D Grubu'nda ilk maçını kazanan iki takımın mücadelesinde Kosta Rika, İtalya'yı Bryan Ruiz'in golüyle 1-0 mağlup etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Kosta Rika oldu.

İlk dakikalarda daha istekli görünen Kosta Rika, 5-41 sistemiyle çıktığı karşılaşmada yaptığı kusursuz defansla ön plana çıktı.

Kosta Rika defansını yıldız futbolcularıyla aşmaya çalışan İtalya, bir kaç kez Pirlo ile bunu başarsa da aradığı golü bir türlü bulamadı.

'Önce durdur sonra vur' mantığıyla oynayan Kosta Rika ise 44. dakikada aradığı golü kaptanı Bryan Ruiz ile buldu.

Junior Diaz'ın sol kanattan arka direğe yaptığı ortaya iyi bir kafa vuruşu yapan Bryan Ruiz, Kosta Rika'yı 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sonuçlandı.

İkinci yarıda İtalya beraberlik için yüklenen taraf oldu.

İtalya'nın ataklarını kalabalık defansıyla önde karşılayan Kosta Rika kontra atak oyun anlayışına bürünerek oyunun kalan bölümlerinde bu taktiği uyguladı.

Oyunu bir türlü Kosta Rika sahasına yığmayı başaramayan İtalyanlar aradığı golü bir türlü bulamayınca karşılaşmadan istediğini alan taraf Kosta Rika oldu.

Kosta Rika bu galibiyetle turnuvanın en büyük sürprizlerinden birine imza atarken, aynı zamanda 'ölüm grubu' olarak adlandırılan gruptan bir üst tura çıkmayı garantileyen ilk takım oldu.

Öte yandan İtalya'da Gianluigu Buffon bu maçla birlikte 4. farklı Dünya Kupası'nda 50. maçına çıkmış oldu.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/dunya-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0