Görüş Bildir
Haberler
Konya'da Katliam! Aynı Aileden 7 Kişiyi Öldürüp Evi Ateşe Verdiler

Konya'da Katliam! Aynı Aileden 7 Kişiyi Öldürüp Evi Ateşe Verdiler

Konya'nın Meram ilçesinde bir eve giren silahlı kişiler aralarında kadınların da olduğu 7 kişiyi kurşun yağmuruna tuttu. Saldırganlar evi de ateşe vererek kayıplara karıştı. 

Saldırıda hayatını kaybeden aile fertlerinin daha önce de ırkçı saldırıya uğradığı iddia edildi. Korkunç saldırıya #KonyadaKatliam etiketiyle sosyal medyada tepki gösteriliyor.

Habertürk'te yer alana bilgiye göre Hasanköy Mahallesi'ndeki evde Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu’nun cansız bedenleri bulundu.

Polis olayla ilgili mahalle sakinlerinin ifadesine başvururken cinayetleri işleyen şahısların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Öte yandan Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Emniyet Müdürü Engin Dinç'in de olay yerine gelerek incelemede bulunduğu belirtildi.

"Irkçı saldırı" iddiaları

"Irkçı saldırı" iddiaları

DHA'nın haberinde ırkçılık ile ilgili hiçbir bilgiye yer verilmezken '2009 yılından bu yana 'kedi' nedeniyle aralarında husumet bulunan aileler' ifadeleri kullanıldı.

İnsan Hakları Derneği'nden Avukat Eren Keskin ise ailenin daha önce ırkçı saldırıya maruz kaldığını söyledi. 👇

Ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut: "Alçaklar muvekkillerimi katlettiler, defalarca uyardık. Üçü kadın 7 kişiyi katlettiler"

Soylu: "Olay Kürt-Türk meselesi değil 11 yıllık bir husumet"

Soylu: "Olay Kürt-Türk meselesi değil 11 yıllık bir husumet"

Olayla ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Bunun Kürt-Türk meselesiyle ilgili herhangi bir alakası yoktur. Yaklaşık 11 yıllık bir husumet. Arkadaşlarımızın çok kısa bir süre içinde yakalayabileceğini düşünüyoruz.' dedi.

'Tüm ekiplerimiz bu konuda seferber olmuş durumdadır. İnanıyorum çok kısa süreç içinde yakalanacak, adalete teslim edilecek cezasını alacaktır.' diyen Soylu, 'Etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin tamamı da istismara, provokasyona ve bu ülkenin birliğine yönelik bir anlayışın kendisidir.' ifadesini kullandı.

Soylu, 'Bu ülkenin birliğinin ortadan kalkmasına yönelik her saldırı, bilinmelidir ki bizim birliğimizi ve beraberliğimizi çok daha artıracaktır.' dedi.

Olayın geçmişine ilişkin neler biliniyor?

Olayın geçmişine ilişkin neler biliniyor?

Gazete Duvar'da yer alan habere göre Dedeoğulları ailesi, Kürt oldukları için son 15 yıldır komşuları ve komşularının akrabalarının ırkçı saldırısına uğruyordu. 

Dedeoğulları ailesine en son 12 Mayıs akşamı taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırı yapıldı.

Saldırının olduğu akşam evde bulunan 4’ü kadın 7 kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. 👇

Saldırının olduğu akşam evde bulunan 4’ü kadın 7 kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. 👇

Aile fertlerinden Barış Dedeoğulları, Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada 'Bu komşularımız ve onların akrabaları yaklaşık 15 senedir kafayı bize takmış durumda. ‘Biz burada Kürtleri barındırmayacağız’ diyorlar. Geçtiğimiz Kadir gecesinde 10-15 kişilik bir grup evlerinin çatısına çıkarak evimize bakarak idrarlarını yapıyorlardı, daha sonra evin bahçesine torpil attılar. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nın arife gecesinde de yine evimize torpil attılar. Bizi sürekli kışkırtmaya çalıştılar o gece. Kadir gecesi evde 4’ü kadın 7 kişiydik. Bir an da ne olduğunu anlamadığımız bir şekilde 5-6 kişi evimizin duvarından atlayarak bize taş, sopa demir çubuk ve bıçaklarla saldırdı. Sonradan sayı giderek arttı. Bize saldırılanlar ‘Biz ülkücüyüz sizi buradan kaldıracağız’ dediler. Bize saldırıyı organize edenler komşumuz Keleş ve Çalık ailesi. Onları tanıyoruz. Ama o gece bize saldıranlar arasında tanımadığımız birçok insan da vardı” demişti.  

Olay yerine gelen polis ekiplerinin kendilerini suçlamaya çalıştığını da söyleyen Barış Dedeoğulları, 'Bize saldıranlar o esnada ‘polisi çağırında gelsin size yardım etsin bakalım’ dediler. Dedikleri gibi, de oldu. Olay yerine polis ekipleri geldi ve nerdeyse bizi suçladı. Gelen polisler bize ‘Adamlar ne hale sokmuşsunuz’ dediler. Oysa hepimiz yaralıydık ve evinde saldırıya uğrayan bizdik. Zaten daha sonrası bize saldırıyı organize eden aileden birçok kişi de serbest bırakıldı” ifadesini kullanmıştı.

Tutuklananlar serbest bırakıldı

Tutuklananlar serbest bırakıldı

Olaydan iki gün sonra 14 Mayıs'ta gözaltına alınan 10 kişiden 6’sı tutuklandı. Haziran ve temmuz aylarında yapılan tutukluluk incelemesinde şüpheliler art arda serbest bırakıldı. 

'Tutuklama ile maksat hasıl oldu'

Mahkeme serbest bırakma gerekçesini şöyle açıkladı:“Şüphelilerin yaralanmış olmaları nedeniyle mağduriyetleri, adli sicil kayıtlarının eski tarihli olduğu, çiftçilik işi ile iştikal etme nedeniyle gelen günlerin yaz günü hasat zamanı olması, üzerlerine atılan suçun vasıf ve mahiyetinin şüpheliler lehine değişme ihtimali bulunduğu, şüphelilerin tutuklulukta geçirdiği süre, tutuklama tedbiri ile sağlanmak istenen maksadın hasıl olduğu, aynı maksadın bu aşamada adli kontrol tedbiri ile de sağlanabileceği, hak, nesafet, ölçülülük ilkeleri gereğince ve vicdanı kanaat.' 

Mahkeme, sanıklardan Ali Keleş ve Lütfi Keleş hakkında ise “Şüphelilerin serbest bırakılması veya hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanması halinde bir başka suça karışmayacağı, müştekiler veya başkaları üzerinde baskı yaratmayacağı, delil karartmayacağı hususunda olumlu bir kanaatin oluşmadığı hak ve nesafet ile ölçülülük ilkeleri gereğince ve vicdani kanaat ile” tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Dedeoğlulları ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut, dosyada sanık olan 10 kişi hakkında koruma kararı çıkarıldığı bilgisini verdi.

Valiliğin kısa açıklaması 👇

Olay sosyal medyada da yankılandı 👇

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise ırkçı saldırı iddialarını reddederek 'İki aile arasındaki husumetin neticesi' dedi. 👇

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Putler

İlk aklıma gelen şey Sedat Peker'in "İç savaş çıkarmaya çalışıyorlar" iddiası oldu. :(

nukkummatti

umarım haksızsındır.

dd

Bu işin altından afgan, suriyeli veya pkklılar çıkarsa ülke olarak arınma gecesine gireriz. Gündem yoğun unutulur veya dikkat edilmez gibi geliyor ama tam ak... Devamını Gör

Ugur Erdemir

işte bu çok korkutucu.. umarım sebepleri nedenleri öğrenilir ve bunlara neden olan kişiler yakalanır.. Bu tarz olaylar gerçekten kan dondurucu ve bir cok ola... Devamını Gör