Görüş Bildir
Haberler
Kömür Ocağı Sahasında Gazetecilerin 24 Saati

Kömür Ocağı Sahasında Gazetecilerin 24 Saati

ATKN
07.11.2014 - 14:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ermenek ilçesinde kömür ocağında süren çalışmaları haber merkezlerine aktarmak için birbirleriyle yarışan basın mensupları, haberden geriye kalan zamanlarda ortak hareket ederek, bölgedeki zorluğa birlikte göğüs geriyor.

Ermenek'te kömür ocağında su baskını sonucu mahsur kalan işçilerin kurtarılması için ekipler, gece gündüz demeden güç şartlar altında çalışırken, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılayı da çalışmaların sağlıklı yürütülmesi için çaba harcıyor.

Kızılay, kurtarma çalışmalarını yürüten ekipler, AFAD görevlileri, bölgede güvenliği sağlayan asker ve basın mensupları için her gün 3 öğün bin kişiye yakın yemek çıkarıyor.

Güvenlik şeridi içine alınan bölgede devletin ilgili birimleri koordineli çalışmasını yürütürken, dışarıda güvenliği sağlayan asker ile haber peşinde koşan basın mensupları zaman zaman zorlaşan şartlarda görev yapıyor.

İşçilerin kurtarılmasına ilişkin çalışmalardaki son durumu en kısa sürede aktarmak için özellikle açıklama saatlerinde ve ambulansların ocağın ağzına yanaştığı zamanlarda hareketli anlar yaşayan basın mensupları, buradaki zor çalışma koşullarına birlikte göğüs geriyor.

Kahvaltıda Kızılay'ın getirdiği çorbanın yanı sıra gazeteciler, zaman zaman aldıkları yiyeceklerle sofra kurup, önceki günün değerlendirmesini yaparak güne başlıyor.

Ulusal ve bölgesel yayın yapan televizyon kanallarının çok sayıda canlı yayın ekibi ile sahada görevli muhabir, foto muhabiri ve kameramanlar, gün içinde merkezlerine haber ulaştırmanın telaşını yaşayarak akşamı ediyor.

Güneşin batmasıyla hava sıcaklığının 3 dereceye kadar düşmesi nedeniyle yakılan ateşin başında birlikte ısınan gazeteciler, kurulan akşam yemeği sofralarında da bir araya geliyor.

Bir süredir varillerin içinde yaktıkları ağaç parçalarını ormanlık alandan toplayan gazetecilerin bu durumunu gören AFAD ekipleri, son iki gündür iş makineleriyle odun desteğinde bulununca yakacak sıkıntısı bir anlamda çözülmüş oldu.

Akşam yemeğinin bulaşıklarının yıkanmasının ardından canlı yayın araçlarında bulunan su ısıtıcılarla demledikleri çaylar eşliğindeki sohbetle gece yarısını yapan basın mensupları, aralıklarla merkezlerine canlı bağlantılarla günün gelişmelerini aktarıyor.

Rutin işlerini bitiren basın mensupları, bu kez de soğuk geceyi sabaha kadar nöbet tutarak geçiriyor. Her ne kadar sofrada, ateş başında ve çayda bir araya gelinse de hiçbiri, kurtarma çalışmaları sırasında gelişecek olağan dışı bir gelişmeyi atlamamak için çaba harcıyor.

Banyo imkanları da olmayan gazeteciler, araçlarında nöbetleşe uyuyor, AFAD'ın kurduğu prefabrik tuvaletlerde ise ihtiyaçlarını gideriyor.

Güvenliği sağlayan polis ve askerler de basın mensuplarından çok farklı bir gün geçirmiyor. 24 saat nöbet başında olan güvenlik güçleri, soğuktan en fazla etkilenenler. Onlar da ısınmak için çareyi ateş yakmakta buluyor.

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/haberler/4167...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0