Görüş Bildir
Haberler
Kolombiya Fildişi Sahili'ni Geçti

Kolombiya Fildişi Sahili'ni Geçti

Fatih
19.06.2014 - 20:57

Kolombiya Fildişi Sahili'ni Geçti

2014 Dünya Kupası'nda Kolombiya, Fildişi Sahili'ni 2-1 ile geçerek C Grubu'nda puanını altıya yükseltti.

2014 Dünya Kupası'nda ilk maçında Yunanistan'ı 3-0 mağlup eden C Grubu lider Kolombiya , Japonya'yı 2-1 mağlup eden grup ikincisi Fildişi Sahili ile karşılaştı. İki takımın da hücumu düşünerek başladığı maçta Cuadrado 8'de sağdan rakip ceza sahasına iyi girdi ancak içeri çevirdiği topta Zokora tehlikeyi uzaklaştırdı.

12- dakikada Fildişi Sahili'nin kullandığı serbest vuruş bir anda Kolombiya hızlı hücumuna döndü. James Rodriguez'in sürüklediği atakta ise topun Cuadrado'ya gitmesini savunma engelledi ve Kolombiya mutlak bir golden oldu. İlk 20 dakikada Fildişi Sahili uzaktan şutlarla rakip kalede etkili olmaya çalışsa da Kolombiya kalecisini rahatsız edemediler.

Maçın ilk net gol pozisyonunu 28'de Kolombiya buldu. Soldan gelişen atakta Guttierrez uygun durumda kötü bir vuruş yapınca top auta gitti. 32. dakikada Kolombiya kalecisi Ospina topu hatalı oyuna sokunca Fildişi Sahili atağı başladı. Aurier sağdan ceza sahasına girip kaleyi yokladı ancak Ospina hatasını telafi eden bir kurtarış yaptı.

35'te Tiote'nin orta sahada sürüklediği atakta Serey Die ceza sahası dışından şansını denedi ancak uzaktan vuruşunda top savunmaya çarparak kornere gitti. Son bölümde Fildişi Sahili oyunu rakip yarı alana daha fazla yıksa da aradığı golü bulamadı ve ilk 45 dakika golsüz sona erdi.

İki takım da ikinci yarıya oyuncu değişikliği yapmadan başladı. 49'da gelişen Fildişi Sahili hücumunda Gervinho sağdan ceza sahasına girdi ancak topu arkadaşlarına atamadı ve top auta gitti. 58'de Kolombiya yine etkili geldi. Cuadrado savunmanın arkasına atılan topta sağ çaprazdan vurdu ancak top önce kaleciye sonra da direğe çarptı.

60'da Fildişi Sahili'nde oyuna giren isim takımın tecrübeli golcüsü Didier Drogba girdi. 64. dakikada Kolombiya'nın soldan kullandığı kornerde Drogba'nın marke edemediği James Rodriguez şık bir kafa ile takımını öner geçirmeyi başardı.

70- dakikada ani gelişen Kolombiya atağında Guittirez'in pasında Quintro kaleciyle karşı karşıya kaldı ve şık bir vuruşla farkı ikiye çıkardı.

Golden üç dakika sonra gelişen Fildişi Sahili atağında Gervinho soldan rakip ceza sahasına girdi ve önünü boşaltarak şık bir vuruşla farkı bire indirdi. Son 10 dakikada Fildişi Sahili daha fazla rakip alanda oynarken Kolombiya ise hızlı hücumlarla gol aradı. Ancak iki takım da maçın son 10 dakikasında yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve mücadele 2-1 Kolombiya'nın üstünlüğü ile sona erdi.

Kolombiya bu galibiyetle C Grubu'nda puanını altıya çıkarttı. Fildişi Sahili ise 3 puanda kaldı.

Spor365

Kaynak: http://www.spor365.com/Kolombiya-Fild...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın