Görüş Bildir
Haberler
Kızı Hollanda'da Kanser Tedavisi Gören Müjdat Gezen'in Adli Kontrol Kararına İtiraz: 'İşkence Çektirecek Bir Yöntem'

etiket Kızı Hollanda'da Kanser Tedavisi Gören Müjdat Gezen'in Adli Kontrol Kararına İtiraz: 'İşkence Çektirecek Bir Yöntem'

Sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında, Halk TV'deki programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin sözlerinin ardından soruşturma başlatılmış, her iki isim de adli kontrol şartı ile serbest bırakılmışlardı. 

Gezen, avukatı Celal Ülgen aracılığıyla karara itiraz etti. Avukat Ülgen itiraz dilekçesinde müvekkilinin kızının Hollanda'da kanser tedavisi gördüğünü ve sık sık ziyarete gittiğini belirterek, söz konusu karar için 'Müvekkilimize işkence çektirecek yöntem olmuştur' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne dilekçe ile başvuran Avukat Celal Ülgen, soruşturma kapsamında müvekkili Müjdat Gezen hakkında, yurt dışı yasağı ve karakola imza vermek yönünden adli kontrol tedbiri uygulandığını hatırlattı.  

Müvekkilinin adı geçen televizyon konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etme kastı ile hareket etmediğini belirten Avukat Ülgen, 'Esasında biraz güldürü biraz da Cumhurbaşkanı'nın anılan sözlerine yönelik eleştirel cevap vermek istenmiştir' dedi.

Mahkeme, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve haftada bir gün karakola gidip imza verme şartı ile adli kontrol hükmü uygulamıştı.

"Adli kontrol tedbiri ile istenilen ceza arasında orantı yok"

"Adli kontrol tedbiri ile istenilen ceza arasında orantı yok"

Müvekkilinin için konulan adli kontrol tedbirlerinin 'Cumhurbaşkanına hakaret'  suçu kapsamında alındığını hatırlatan Avukat Ülgen, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret suçu hakkında genellikle HAGB (Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması) kararı verildiği bilinmektedir. Böyle olunca müvekkilimiz hakkında herhangi bir adli kontrol tedbiri uygulanması gerekmediği gibi özellikle yurt dışına çıkış yasağı şeklinde uygulanması kararlaştırılan adli kontrol tedbiri ile istenilen ceza arasında orantı da olmadığı için ölçülülük ilkesi de zedelenmektedir' dedi.

"Müvekkilim için yurt dışına çıkış yasağı, öngörülen cezadan daha ağır"

"Müvekkilim için yurt dışına çıkış yasağı, öngörülen cezadan daha ağır"
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Yurt dışına çıkışının yasaklanmasına karar verilmesi müvekkilimiz için bu suç için öngörülen cezadan daha ağır bir yaptırım kararı olmuştur' diyen Avukat Ülgen 'Çünkü müvekkilimizin kızı yurt dışında Hollanda'da yaşamakta ve müvekkilimiz kanser tedavisi gören kızı içi sürekli Hollanda'ya gitmektedir. Müvekkilimizin yurt dışına çıkış yasağı, müvekkilimizin kızı ile olan iletişimini keseceği için gereksiz, fazla ve müvekkilimize işkence çektirecek yöntem olmuştur' diye belirtti.

İtiraz kabul edilmezse üst mahkemeye gidilecek

İtiraz kabul edilmezse üst mahkemeye gidilecek

Avukat Ülgen, müvekkili hakkında konulan adli kontrol hükümlerinden rücu edilerek re'sen kaldırılmasını talep etti. Avukat Ülgen, bu talebinin reddedilmesi durumunda itirazının bir üst mahkeme sıfatı ile İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilmesini istedi.

Ayrıca, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in açıklamaları nedeniyle RTÜK tarafından Halk TV'ye ceza kesilmişti 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
498
112
72
28
12
11
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

iki tane pırlanta gibi adam ülkede sayılı saygın sanatçılardan halk için sanat yapan adamlar bugün geldikleri hal gerçekten çok rezil ülkede sanatçıya verile... Devamını Gör

cyanide

Oo, Muz Cumhuriyeti... En sevdiğim

Salim Çınarcı

Onu bangır bangır hakaret etmeden önce düşünecektin. Bağıra bağıra pezevenk dedi, dallama dedi. Esas garip olan bunun dışarda olması.

Görüntülerini görmek isterim şahsen Cami de içki içtiler görüntüler bu Cuma dan sonra bir de bu görüntüleri sabırla bekleyeceğim. Ha birde başörtülü bacınıza... Devamını Gör