Görüş Bildir
Haberler
Kış Yorgunluğuna Karşı 6 Öneri

Kış Yorgunluğuna Karşı 6 Öneri

yelda kahveci
04.01.2014 - 15:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kış Yorgunluğuna Karşı 6 Öneri

1) Karanlıktan kaçının!

Karanlık sabah olduğunda bile kaybolmamışsa, kendi güneşinizi kendiniz oluşturun. Başucunuzda yaktığınız gece lambası size bu konuda yardımcı olacaktır. Böylelikle sabah daha rahat uyanacak ve yataktan daha kolay kalkabileceksiniz.

2) Duşa girin!

Uyanmak için sıcak soğuk duşlar kadar etkilisi yok. Böylelikle nem metabolizmanız harekete geçecek, bağışıklık sisteminiz güçlenecektir. En kötü havalarda bile modunuz sabah duşu yardımıyla düzelir.

3) Sabah bir yudum su!

Sabah uyandıktan hemen sonra büyük bir yudum su içmek, metabolizmayı çalıştırıyor. Yatağa giderken başucunuza mutlaka bir bardak su da alın. Maden suyunun içeriğindeki karbonik asidin uyandırma etkisi sizi daha kolay güne hazırlayacaktır, bu da aklınızda bulunsun.

4) Yapılacaklar listenizi hazırlayın!

Bir amacınız olmadan yataktan kalkma fikri size de uzak geliyor mu? O zaman akşamdan bir yapılacaklar listesi hazırlayın. Ertesi gün için mutlaka aklınızda olan şeyler vardır. Bu bilinçle ertesi sabah yatakta miskinlik etmek istemeyeceğinizden eminim…

5) Rutini alışkanlık haline getirin!

Yatağa düzenli olarak aynı saatte gitmek ve sabahları aynı saatte kalkmak vücudun yükünü hafifletmeye yardımcı oluyor. Aynı şey hafta sonları için de geçerli. Bu konuda düzensiz davranmak vücudun iç saatinin karışmasına yol açıyor. Vücut bu durumda uyuması mı uyanık kalması mı gerektiğine karar veremiyor.

6) Alarmı uzağa koyun!

Sabah uyanmanın en etkili yollarından biri de alarmı yataktan uzağa koymak. Bu durumda alarm çaldığında kalkmaktan başka çareniz kalmayacak.

mahmure.com

Kaynak: http://saglik.mahmure.com/kadin-sagli...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0