Görüş Bildir
Haberler
Kıl Dönmesi Hastalığı Hakkında Bilgiler

Kıl Dönmesi Hastalığı Hakkında Bilgiler

Görkem CAN
25.02.2015 - 13:22 Son Güncelleme: 25.02.2015 - 13:43

Kuyruk sokumunda ve daha ziyade erkeklerde kendini gösteren; deriye açılmış bir ya da bir kaç delik; şişlik veya apse şeklinde kendini gösteren kıl dönmesi , kasıkta, koltuk altlarında ve göbekte de görülebilen, sessiz ilerleyen bir rahatsızlık. Cilt ve kıl tipi nedeniyle genetik bir hastalık olduğunu da söylemek mümkün. Büyük ve ağrılı bir kitle olarak gözükmeden önce küçük bir yara şeklinde de anlaşılabiliyor. Kuyruk sokumunda genellikle enfeksiyon sonrası kendini belli eder. Yürüyememe, oturamama, ağrılar ve şişler sonrası hasta doktora koşar.

Kılın deri içine büyümesi olarak da kabaca tanımlamak mümkündür. Yanlış tıraş ve sıkı kıyafetler giymenin rahatsızlığı tetiklediği belirtilir. Uygun kıyafetler seçmek, temizlik mühimdir.

Bu tip kıl dönmesi sıkıntılarıyla hekime başvuran bir gençte tedavi; rahatsızlığın bulunduğu bölgede apse belirlenmesi ve açılarak temizlenmesi ile başlar. Acil durumun tedavisi bu yolla yapılır. Eğer hasta cerrahi müdahale istemez ise zaman zaman akıntı yaşanması haricinde sıkıntıları olmadan bir süre daha sosyal hayatını sürdürebilir. Ancak belirtelim; bir kaç ay ya da hafta sonra yine aynı klinik tablo tespit edilir. Her apse tekrarladığında ağaç kökü şeklindeki sinüsler vücutta ilerler ve çıkarılacak olan hastalıklı doku miktarı daha da artmış olur. En iyi ve kusursuz bir operasyondan sonra dahi bu rahatsızlığın tekrarlama olasılığı mevcuttur belirtelim.

Kıl dönmesi sessiz ilerleyen ve pek de önemsenmeyen bir rahatsızlık olduğu için dikkat edilmesi gereken bir takım temizlik kuralları mevcuttur. Tabii bu hijyen kurallarına uyulması kişinin kıl dönmesi hastalığını hayatının hiç bir anında yaşamayacağı manasına gelmez. Temizlik ve hijyen kurallarına kişinin kendi sıhhati için dikkat ediyor oluşu kıl dönmesi riskini önemli ölçüde azaltacaktır. Operasyon sonrasında hastanın hekimin önerilerine uyması da şarttır. Yaranın iyi korunup bakılması, belirttiğimiz gibi hijyene dikkat edilmesi gereklidir.

Cerrahi operasyon sonrasında hekimin uygun gördüğü tarihten itibaren ve belirttiği süre ile bölgedeki kıllar tıraş edilmeli veya tüy dökücü maddeler ile dikkatlice temizlenmelidir. Ayrıca bu bölge muhakkak suretle temiz kalmalı, uygun temiz iç çamaşırı alınmalı, düzenli olarak duş yapılmalı, bölgenin terli ve nemli kalmasına da mani olunmalıdır. Uzun süreli oturarak çalışanlarda bu hastalığın görülme sıklığının arttığı tespit edilmiştir.

Kaynak: http://www.9og.org/kil-donmesi-hastal...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can AVCI

düşman götüne düşman götüme...töbe töööbe evlerden uzak olsun

Talha Coşkun

Valla bende de vardı bu sıkıntı. Bir profesörün geliştirdiği yeni bir yöntem sayesinde ameliyatsız bir şekilde kurtuldum. 1 senedir falan hiçbir sıkıntım yok... Devamını Gör