Kendini İfade Edemeyen Bir Topluma Dönüştüğümüzü Kanıtlayan 8 Feci Söz
Kendini İfade Edemeyen Bir Topluma Dönüştüğümüzü Kanıtlayan 8 Feci Söz
Aşağıdaki sözlerin hemen hepsi birer çukurdan farksız. İçine bir kez düşmeye görün. Çıkamıyorsunuz. Kullananları hem düşünmekten, hem de kendilerini ifade etmekten alıkoyuyorlar. Böylece söylenenleri tek tek tartıp değerlendirecek; kimilerini eleyecek ama kimileri üzerinde ayrıntılı düşünmesi gerektiğini kavrayacak; iletilen görüşlerin hangisine katıldığını, neden katıldığını, hangisine katılmadığını, neden katılmadığını belirleyecek; bunları, varsa kanıtlarıyla teker teker açıklamaya çalışacak halimiz kalmıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1. İnsanı düşünmek zorunda kalmaktan sadece 'Aynen' kurtarır. Çünkü, "Şu an bu konuyu düşünecek durumda değilim”in eş anlamlısıdır. Yapılan araştırmalara göre, iletişimin %85’ini bu kavram oluşturuyor..
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
2. Dinin kutsal değerlerinin hayatın belirsizliklerine yanıt olarak uygulanmasını, bundan daha güzel anlatan kavram yoktur herhalde.
3. Sıkıntı var demenin maskeli halidir bu kavram.
4. Tekrar eden takıları nedeniyle dil bilgisi kurallarına uymayan ve ses açısından "takırtıya" dönüşen "Tabii ki de" lafı, popüler sözlüklere göre 2000’den sonra bir virüs gibi hızla yayılmış.
5. Düşünme ve eylem yetisi elinden alınan insanın kendini haklı gösterme halini vurgulayan bir kavram. Bezginlik ve umutsuzluğun lirik bir anlatımı. Kullanana yüksek bir rahatlama veriyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
6. Düşünerek bir şeyi değiştiremeyeceğine inanan insanların sıklıkla kullandığı bir deyiş.
7. Söyleyecek hiçbir şeyi olmayan insanın, imdadına yetişen joker bir kavram daha.
8. Sürekli açılıp kapanan bir şey olarak bildiğimiz bir kavramdı.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Tespitler kısmen doğru da verilen örneklerdeki kullanım yanlış. Hayır içinde siyaset olduğu için demiyorum, yanlış yerde kullanılmışlar. Toplum genellikle bu... Devamını Gör
"Hayırlısı" demenin sakıncası ne? Bir şeyin hayırlısının olmasını istemektir o. Diğerleriyle aynı değil.
Bu "Hayırlısı" kelimesinin iki türlü anlamı var.Mesela dua ederken "Hayırlısı neyse o olsun" dersin ama bir şeyde fikrinden kaçınıp hep "Hayırlısı" demek bir... Devamını Gör
Aynen editör valla bence de kesinlikle tabii ki de sıkıntı yok ama yine de kısmetse hayırlısı o yüzden yapacak bir şey yok.