Görüş Bildir
Haberler
Kendilerine Has Özellikleriyle Dünyamızın Ne Kadar Renkli Bir Yer Olduğunu Gösteren 15 Etnik Grup

Kendilerine Has Özellikleriyle Dünyamızın Ne Kadar Renkli Bir Yer Olduğunu Gösteren 15 Etnik Grup

Hep beraber güzeliz 😍

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yenişler:

1. Yenişler:

Yenişler, Orta ve Batı Avrupa'da gezici bir gruptur ve bazen çingeneler olarak adlandırılırlar. Genel olarak seyahat eden bu kişiler, çoğunlukla seyyar satıcılıkları ve müzikleriyle bilinir ancak genetik olarak Hint-Aryan olduğu düşünülen bu kişiler aslında Avrupalıdır. Bilim insanlarına göre 18. yüzyılın sonunda Yeniş halkının, marjinalleştirilmiş insan gruplarının torunları olduğu düşünülüyor ancak kendilerinin, İsviçre dağlarına yerleşen ve Roma İmparatorluğu'na karşı savaşan eski Kelt kabilesinin torunları olduğu da söyleniyor.

2. Basklar:

2. Basklar:

Basklar, kökenleri tam olarak bilinmediği için bilim insanları tarafından en gizemli insanlar seçildi. Bazı araştırmacılar Bask dilinin Kafkasya halkının dilleriyle bağlantılı olduğuna inanıyor ancak çoğu bilim insanı buna katılmıyor. Baskların DNA testleri, aslında Galya Keltleri ve İrlanda gibi diğer birçok Avrupalı ile akraba olduklarını gösteriyor ancak dillerinin neden dünyadaki diğerlerinden farklı olduğu hala bir muamma.

3. Kalaşlar:

3. Kalaşlar:

Görünüşleriyle fazlasıyla dikkat çeken etnik grubun Büyük İskender'in ve askerlerinin torunları olduklarına dair bir efsane var. Bazı araştırmacılar, Kalaş halkının eski Aryanlarla ilişkili olduğuna inanıyor. Bununla birlikte, çeşitli çalışmalar Avrupalılarla paylaşılan herhangi bir mirası onaylamıyor.

4. Tuaregler:

4. Tuaregler:

Tuareg halkı, Kuzey Afrika'daki en etkileyici etnik gruplardan bir tanesidir. Erkekleri yüzlerini gizlemek zorundayken kadınlar daha özgür bir yapıya sahiptir. Anaerkil olan Tuareg grubundaki kadınlar, gelenekleri sürdürmekten sorumlu olduğu için erkekler okuma yazma bilmezken kadınlar bilmektedir.

5. Nivihler (Gilyaklar):

5. Nivihler (Gilyaklar):

Nivkh halkı ve Baskların ortak yanlarından bir tanesi benzersiz dilleri diyebiliriz. Amur Nehri'nin alt kesimlerindeki Sakhalin adasında yaşayan grubun 2010 yılında 4.652 kişilik nüfusu vardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dogonlar:

6. Dogonlar:

Fransız araştırmacı Marcel Griaule'nin 1930'larda yaptığı araştırmaya göre Mali'nin orta plato bölgesinde yaşayan Dogon halkı  astronomi hakkında çok şey biliyor. Yapılan araştırmalar ise Griaule'un, Sirius'un aslında başka bir yıldız ya da Venüs gezegeni gibi herhangi bir şeye verilen isim olduğunu düşünerek yanıldığını gösteriyor.

7. Çirmişler:

7. Çirmişler:

Çirmişler, Avrupa'nın son paganları olarak adlandırılır. Bu küçük Fin-Ugor grubu çoğunlukla Ural ve Volga bölgelerinde yaşıyor ve grubun çoğu ortodoks olmasına rağmen geleneksel dine sahip olanlar da var. Bilim insanları, Rusya'nın merkezinde yaşayan insanların neden daha başka bir dini seçmediklerini bilimsel olarak açıklayamıyor. Dinleri, insanların saygı duyması gereken doğanın güçlerine olan inanca dayanıyor. Kugu Jumo ibadet ettikleri ana tanrıdır ve Keremet ise kötü ruhtur. Halkın kırbaç şeklinde özel bir düğün tılsımı var. Düğün geleneklerini denetleyen kişi, kırbacı başının etrafında sallayarak kötü ruhları korkutur.

8. Pamirler:

8. Pamirler:

Tacikistan, Afganistan, Pakistan ve Çin sınırlarıyla bölünmüş bölgede yaşayan Pamirler; fiziksel özellik olarak açık ten, renkli göz ve sarışındır. Buldukları bölgede az bir nüfusa sahip olan grup, hayvancılık ile geçimini sağlıyor.

9. Laponlar:

9. Laponlar:

Kuzey Avrupa'nın en gizemli etnik gruplarından biri olan Laponlar, yaklaşık olarak 7 bin yıllık bir tarihe sahip. Bu süreç içerisinde izole olmaları, ilk günden beri çok az değişim geçirmelerine sebep olmuştur. Laponların ilginç düşüncelerinden bir tanesi ise bizim aksimize 5 mevsim olduğudur. Bu mevsimler: Kış, ilkbahar, yaz, sonbahar ve aralık ayından ocak ayına kadar süren Kaamos'tur.

10. Macarlar:

10. Macarlar:

Orta Avrupa'da yaşayan insanları en çok şaşırtan şey, en yakın akrabalarının Sibirya etnik grubu olan Mansi olmasıdır. Hatta kendilerine dedikleri Magyar kelimesi Mansi'den gelmektedir. Bazı Macarlar, Árpád'ın önderliğinde 895 ve 896 yıllarında Karpatlar'ı geçerek Karpat Havzası'na girmişlerdir. Transilvanya'ya yerleştikten sonra Pannonia'ya girerek Avusturya'da önemli bir azınlık grubu haline gelmişlerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Aynular:

11. Aynular:

Japonya'ya özgü bir Doğu Asya etnik grubu olan Aynular, ayıları sevmeleriyle bilinir ve samuray kültürünü dünyaya tanıtmışlardır. Etnik grup, Çinliler ile kıyaslandığında daha geçmişe dayanarak ne kadar eski olduklarını kanıtlamışlardır. Bilim insanlarının ise Aynular'ın nereden geldiği konusunda kesin bir bilgileri yok.

12. Argobba:

12. Argobba:

Etiyopya'da yaşayan Argobbalılar, ülkenin kuzeydoğu ve doğu kısımlarındaki izole köy ağları ve kasabalar aracılığıyla yayılmışlardır. Grup üyeleri genellikle tüccarlardır ve bölgelerindeki ekonomik eğilimlere uyum sağlamışlardır. Bu faktörler Argobba dilinin kullanımının azalmasına neden olmuştur.

13. Buduma:

13. Buduma:

Çad Gölü adalarının çoğunda yaşayan etnik grup olan Budumalılar, ağırlıklı olarak balıkçılık ve çobanlık yaparlar. Budumalılar, geçmişte komşularının sığır sürülerine şiddetli baskınlar düzenledi. Bu yüzden de yıllarca yalnız bırakıldılar.

14. Hunzalar:

14. Hunzalar:

Hunza halkı, Pakistan'ın kuzeyindeki Hunza, Nagar, Chitral'da ve Gilgit-Baltistan vadilerinde yaşar. Grubun konuştuğu dil, izole bir dil olarak geçen Buraşaski dilidir. Dilin, yazılı olarak hiçbir geçerliliği ve haliyle yazılı edebiyatı yoktur. Böylece dil ailelerinin hiçbiriyle akrabalığı bulunmaz.

15. Çukçiler:

15. Çukçiler:

Çukçi Denizi kıyılarında ve Bering Denizi bölgesinde yaşayan yerli bir halktır. Çukçi dilini konuşan halkın kökeni Ohotsk Denizi çevresinde yaşayan insanlardan gelmektedir. Yapılan araştırmalara göre Çukçi halkı, gen olarak Amerika'nın en yakın Asya bağlantısıdır.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
27
5
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?