Görüş Bildir
Haberler
Kemal Kılıçdaroğlu: 'Tek Darbeci Halkı Soyan Hükümettir'

Kemal Kılıçdaroğlu: 'Tek Darbeci Halkı Soyan Hükümettir'

Caner
13.12.2014 - 20:45
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı, 'Yolsuzlukların rüşvetin üzerini darbecilik söylemiyle örtmeye çalışıyorlar. Ama artık mızrak çuvala sığmıyor. Bu ülkedeki tek darbeci halkı soyan hükümettir' dedi.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendilerine yönelik 'darbeci' nitelendirmesine yazılı açıklamayla cevap verdi.

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre CHP Lideri, 'Yolsuzluklarını yüzlerine vuruyorum, verebildikleri cevap 'siz darbecisiniz' oluyor. Bu ülkedeki tek darbeci halkı soyan hükümettir' ifadesini kullandı.

Darbeye her zaman karşı çıkan bir siyasal parti olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

'Darbelerden en büyük zararı gören CHP'dir. AKP mi kapatıldı darbelerde? Hayır. Onların genel başkanları, yöneticileri, milletvekilleri mi tutuklandı, darbelerde? Hayır. Onlar mı hapse atıldı? Hayır. Bir kez daha söylüyorum, darbelere karşılarsa gelsinler başta yüzde 10 seçim barajını düşürmek dahil darbe hukukunun izlerini tamamen silelim. Ama gelemezler, çünkü onlar darbecilikten, darbe hukukundan besleniyorlar. Bunlar hem darbecilerin yolundan gidiyorlar hem darbe hukukunun arkasına sığınıyorlar hem de belge ve bilgiler bu kadar ortadayken hırsız değiliz diyemiyorlar. Peki ne yapıyorlar. Yolsuzlukların rüşvetin üzerini darbecilik söylemiyle örtmeye çalışıyorlar. Ama artık mızrak çuvala sığmıyor.'

Başbakan Davutoğlu, cumartesi günü AK Parti Nevşehir Kongresi'nde yaptığı konuşmada; 'Madem darbeci değilsiniz, yüreğiniz yetiyorsa çıkın, ’27 Mayıs darbedir deyin’. Diyemezler çünkü 27 Mayıs sabahı CHP’liler neredeyse bayram etmişlerdir. Siz ’27 Mayıs demokrasiye vurulmuş bir hançerdir’ demediğiniz müddetçe biz de size darbeci demeye devam edeceğiz' ifadelerini kullanmıştı.

AA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/kil...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0