Görüş Bildir
Haberler
Kazım Karabekir'i Anma Töreninde Bakan Kurum'a '15 Temmuz' Tepkisi: 'Lütfen Buna Alet Etmeyin'

etiket Kazım Karabekir'i Anma Töreninde Bakan Kurum'a '15 Temmuz' Tepkisi: 'Lütfen Buna Alet Etmeyin'

Ulaş
27.01.2019 - 17:07 Son Güncelleme: 28.01.2019 - 09:00

İstiklal Harbi komutanlarından Kazım Karabekir'i anma programında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yaptığı konuşma tepki gördü. 15 Temmuz'un, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Muharebesi'ne benzetilmesini eleştiren Karabekir'in torunu Ferhan Ayasbeyoğlu, 'Burada Kazım Karabekir hakkında konuşun. 15 Temmuz’la konunun bir alakası yok' ifadelerini kullandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Kurum, Karabekir'i anma töreninde 15 Temmuz gecesi yaşananları Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Muharebesi'ne benzetti.

Bakan Kurum, Karabekir'i anma töreninde 15 Temmuz gecesi yaşananları Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Muharebesi'ne benzetti.

Kurum konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

'İstiklal Harbi'nin ilk dakikalarından itibaren büyük bir ittifakla, dostluk ve kardeşlikle hareket ettiler ve milletimize bir vatan armağan etmek için canlarını dişlerine taktılar, geceyi gündüze azık ettiler. Bugün de ülkemize, o dönemin bir benzerini yaşatmak isteyenler var. Ülkemizi sıkıştırmak, bölmek isteyenler var. Tüm yolları, hatta darbeyi bile deneseler de başaramadılar, başaramayacaklar.'

Salonda bulunan Karabekir'in torunu söz alarak Kurum'a tepki gösterdi: 'Karabekir'in ölümü hakkında konuşun.'

Salonda bulunan Karabekir'in torunu söz alarak Kurum'a tepki gösterdi: 'Karabekir'in ölümü hakkında konuşun.'

Törene katılanlar arasında bulunan Kazım Karabekir'in torunlarından Ferhan Ayasbeyoğlu, söz alarak Bakan Kurum'a 'Bugün 15 Temmuz hakkında konuşmamanızı rica ediyorum. Yarın, öbür gün istediğinizi yapın ama lütfen buna alet etmeyin. Böyle bir konuşma yapılması benim kanıma dokunuyor.' ifadelerini kullandı.

Ayasbeyoğlu ayrıca 'Az önce arkadaşınız da aynı konuşmayı yaptı, yeter, lütfen tekrarlamayın. Kazım Karabekir’in ölümü hakkında konuşun, Kurtuluş Savaşı ile bunu aynı kefeye koydunuz, Çanakkale ile koydunuz sesimi çıkarmadım, ama lütfen yeter. Kusura bakmayın.' dedi.

Bakan ve Ayasbeyoğlu arasında yaşanan tartışma kameralara yansıdı 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1430
199
81
33
14
9
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mb

kazım karabekiri anma programında kazım karabekirin torununun dışarı çıkarılmak istenmesi ayrı bir konu

Mida yuhen

Cesurların çoğalması dileğiyle, Kazım Karabekir Paşa'nın kanını taşıyor tabiki cesur olacak, umarim rahatsiz etmezler paşanın vefalı torununu.

Mida yuhen

Deden yaşasaydı seninle gurur duyardı hayırlı evlat, helal olsun👍👏👏👏👏👏👏 Kazım Karabekir Paşa, mekânın cennet olsun🙏.