Görüş Bildir
Haberler
Kanser Tedavisi İçin Hedef Yerli İlaç

Kanser Tedavisi İçin Hedef Yerli İlaç

Melda Köksal
10.04.2014 - 14:13 Son Güncelleme: 10.04.2014 - 14:23

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu 2018′li yıllara kadar kanserde yerli ilaçla tedaviyi hedeflediklerini duyurdu.

Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, Kanser Haftası sebebi ile yaptığı açıklamada , tüm dünyada kanserin ölüm sebepleri arasında birinci sırada, Türkiye’de ise 2nci sırada yer aldığını belirtirken, Avrupa Birliği başta gelmek üzere ABD, Kanada, Japonya, Avustralya gibi birçok gelişmiş ülkesine göre karşılaştırıldığında Türkiye’dekikanser oranlarının bu ülkelerin gerisinde olduğunu belirtti.

Türkiye’de kanser yükseliş hızının dünyadaki artış hızına benzerlik gösterdiğine işaret eden Gültekin, ancak son yıllarda geçmiş yıllara kıyasla Türkiye’de kanser artışında hızın bir miktar azaldığını açıkladı.

Kanser alanında uluslararası standartta her türlü tedaviyi ulaşılabilir kılmaya büyük önem verdiklerini belirten Gültekin, yerli ilaç üretiminin de stratejik öneme sahip oluğunu söyledi. Türkiye’de ulusal kanser tedavileri politikasında yerli ilaç üretiminin Bakanlık olarak öncelik verdikleri ve teşvik ettikleri konulardan birisi olduğuna dikkat çeken Gültekin, şunları kaydetti: ”Bu anlamda Türkiye’de birkaç firma son yıllar içerisinde oldukça önemli gelişmelere imza attılar. Türkiye’de kullanılan ilaçların % 70′inin yerli üretimini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.”

haber kaynağı:  724saglik.org/sağlık-haberleri

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın