Kanser İlacında Umut Veren Gelişme: Türk Bilim İnsanlarının Geliştirdiği İlaç Klinik Aşamaya Geçti
Kanser İlacında Umut Veren Gelişme: Türk Bilim İnsanlarının Geliştirdiği İlaç Klinik Aşamaya Geçti
Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Rana Nomak Sanyal ve ekibi tarafından akciğer kanserine karşı geliştirilen ve laboratuvar çalışmaları tamamlanan ilaçta klinik araştırmalara geçildi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Tekrarlayan, metastatik ya da ileri evredeki akciğer kanseri hastaları için geliştirilen ilacın faz-1 çalışmaları Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Faz-1 Klinik Araştırmalar Merkezi'nde başladı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bu kapsamda, Türkiye'de akciğer kanserine karşı geliştirilen ilk ilaçlardan birinin hastanelerindeki Faz-1 Klinik Araştırmalar Merkezi'nde yürütülecek klinik araştırması için gururlu olduklarını belirten Altuntaş, şöyle konuştu:
"Akciğer kanseri hastaları için umut ışığı"
Klinik Araştırmalar Merkezinin 2021'de kanser alanında yaklaşık 114 uluslararası faz-2 ve faz-3 çalışmasına, yerli VLP aşısı ile Car-T-hücre tedavisi faz çalışmaları dışında kanser alanında 7 faz-1 çalışmasına ev sahipliği yaptığını aktaran Altuntaş, bu kanser ilacının da faz-1 çalışmasının tamamlanmasıyla faz-2 ve faz-3 aşamalarına geçmeyi arzu ettiklerini söyledi.
Faz-1 çalışması ne anlama geliyor?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın