Görüş Bildir
Haberler
Kamuda 'Part-Time' Dönemi Başlıyor

Kamuda 'Part-Time' Dönemi Başlıyor

adem kara
07.05.2014 - 13:20 Son Güncelleme: 07.05.2014 - 17:46

Milyonlarca çalışan ve iş arayanı yakından ilgilendiren sosyal güvenlik paketi tamamlandı. Pakette memura yarı zamanlı çalışma imkanı da geliyor.

Memurlar için yarı zamanlı çalışma dönemi başlıyor.. İş Yasası'nda yapılacak yeni düzenlemeler kamuda önemli değişiklikleri de beraberinde getirecek.. Uzaktan çalışmaya olanak tanıyacak yeni pakette, doğum izni süreleri de değiştiriliyor.. Peki bu paketle taşeron işçilerin dertlerine çözüm bulunabilecek mi? İşte ayrıntılar..

Çalışma hayatında taşlar yerinden oynuyor.. Hem işçiler hem de memurlar için yeni düzenlemeler yolda.. İş yasası'nda yapılacak yeni düzenlemelerle kamuda yarı zamanlı çalışma sistemi yaygınlaştırılacak. Böylece 'uzaktan çalışma sistemi' devreye girmiş olacak.. 

Peki memur sendikaları bu düzenlemeye ne diyor?

'Yarı zamanlı çalışmaya sadece ihtiyaçları karşılama noktasından bakılmalı. Sadece istihdam düzeni olarak bakılırsa çok sorun çıkar '

Öngörülen düzenlemelere göre, yeni göreve başlayan memurlar, ilk olarak Batı illerine atanacak. Doğu illerine atama ise ancak tecrübe kazandıktan sonra gerçekleşecek.. 5 yıl olan şark hizmetinin süresi de 3 yıla düşürülecek. doğum izniyse 16 haftadan 18 haftaya çıkacak .Peki doğum yapan kadın memurların durumuna ilişkin başka hangi düzemlemeler var?

'Bebeği olan kadınlara kısmi çalışsa da maaşını tam alma şansı getirilecek böyle bir çalışma var. Ayrıca doğum izninden dönen kadının işe başlatılması zorunluluğu da getirilecek.'

Paketle evliliğin teşviki de gündemde.. Yeni evli çiftlere faizsiz kredi verilmesi ve TOKİ'den öncelikli ev sahibi olmaları teşvikler arasında yer alıyor. 

Ve taşeron işçiler.. Pakette kamudaki taşeron işçilerle 3 veya 5 yıllık sürelerle sözleşme yapılması ve bu yolla işçilerin her yıl girdi çıktı yaptırılarak hak kayıplarının önlenmesi amaçlanıyor.

Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ek...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0