Görüş Bildir
Haberler
Kadınların Bulduğu 7 Önemli İcat

Kadınların Bulduğu 7 Önemli İcat

Derin
13.07.2016 - 12:18

Hedy Lamarr - GSM, GPS, Wi-Fi

9 Kasım 1914 doğumlu olan Hedy Lamarr, 1933 yılında Çek yapımı Ecstasyisminde rol almıştı. Sinema tarihinin ilk çıplak kadını unvanına sahip olan Hedy Lamarr, ilk sevişme sahnesinde yer almasına rağmen beyaz perdeye aktrisin sadece yüzü lanse edilmişti. Bu sahnenin ayrıca sinema tarihindeki ilk kadın orgazmı olduğu da düşünülmektedir.

Hedy Lamarr, bu filmin ardından Adolf Hitler'in silah tüccarı olan Friedrich Mandl ile evlenmiştir. F.Mandl, Hedy Lamarr'ın sinema filmlerinde oynamasını engellemiş daha sonra Hedy Lamarr bilime yönelmiştir. Hedy Lamarr ayrıca; GSM, GPS ve Wi-Fi teknolojilerinin mucitleri arasında yer alıyor.

Hedy Lamarr, beyaz perde aşkına yenik düşer ve F.Mandl'a uyku ilacı vererek evinden kaçar ve Hollywood'un yolunu tutar. 2000 yılında hayata gözlerine yuman Hedy Lamarr, 20'nin üzerinde filmde rol almıştır.

Kaynak: http://shiftdelete.net/hedy-lamarr-ki...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Josephine Cochrane - Bulaşık Makinası

Josephine, hizmetçisi değerli porselenlerini yıkarken kırınca sinirlenip bir makine icat etmeye karar vermiş. Cochrane'in bulaşık makinesi; musluktan aldığı yüksek basınçlı suyu, içindeki raflara dizilmiş bulaşıkları temizlemek için kullanıyordu; yani günümüz bulaşık makinelerinin çalışma mantığından pek de farklı değil.1886'da bunu patentledi. O dönemde, çoğu evde bulaşık makinesinin ihtiyaç duyduğu sıcak su bulunmadığından, Cochrane icadını ilk etapta otellere ve restoranlara sattı.

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/

Grace Hopper - IBM-Harvard Mark 1

Amiral Dr. Grace Murray Hopper, 'bilgisayarların annesi' olarak ün salmış bir dahi. 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Hopper Harvard'da çalışmaya başlamış ve burada IBM-Harvard Mark 1 isimli ilk zengin donanımlı bilgisayarı geliştirmek üzerine çalışmış.

Yazıyı bilgisayar kodlarına dönüştüren derleyiciyi ve dünyanın ilk kullanıcı dostu kurumsal programlama dili COBOL'u geliştirdi. Yazılım hatalarına verilen 'bug' ismi de ilk olarak Dr. Hopper tarafından kullanıldı. Ulusal Teknoloji Madalyası dahil birçok ödül alan Dr. Hopper, 30 üniversiteden de fahri doktora aldı.

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/

Barbara Askins - X-Ray Teknolojisi

NASA kimyageri Askins radyoaktif materyali kullanarak film negatiflerinde iyileşme sağladı.

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/

Marie Cuire - Radyoaktivite / Radyum

Uranyumla yaptığı deneyler sonucu radyoaktiviteyi keşfetti. Marie Curie, radyoaktivite teorisi ve radyoaktif izotopların yalıtımıyla birlikte içlerinde radyum ve polonyum bulunan bilinmeyen birçok elementi bulmasıyla ünlenen Polonya asıllı Fransız fizikçi ve kimyagerdir. 1903 yılında Nobel ödülünü kocası Pierre ile birlikte kazandı. 1934 yılında Fransa'nın Savoy kentinde kan kanserinden öldü. Hastalığı, aşırı dozda radyasyona maruz kalmasına bağlandı. Bu yüzden ona 'bilim için ölen kadın' denildi. O zamanlarda tuttuğu not defterleri o kadar radyasyona maruz kalmıştır ki, bugün bile o defterler radyoaktif koruma altında incelenebilmektedir.

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/

Rachel Zimmerman - Blissymbol Yazıcısı

Kanadalı mucit Rachel Zimmerman 1980'lerin ortasında 12 yaşındayken 'Blissymbol Printer' adı verilen yazılım programını geliştirdi. Zimmerman'ın bir bilim fuarı için okul projesi olarak başladığı bu program beyin felci gibi rahatsızlığı olan kişilerin çevresiyle iletişim kurmasına olanak sağlıyor. Kullanıcılar özel dokunmatik ekranı sayesinde ekranda gördüğü sembolleri seçiyor ve program bunları yazılı cümlelere dönüştürüyor.

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ada Byron Lovelace - İlk Bilgisayar Programı

Motor hakkındaki notları, bir makine tarafından işlenmek üzere yazılan ilk algoritmayı içerir. Bundan dolayı genel kanıya göre dünyanın ilk bilgisayar programcısı olduğu kabul edilir.

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın