Görüş Bildir
Haberler
Kadınlar Gazeteci Amberin Zaman'a Sahip Çıkıyor: Başbakan Derhal Özür Dilemelidir!

Kadınlar Gazeteci Amberin Zaman'a Sahip Çıkıyor: Başbakan Derhal Özür Dilemelidir!

adem kara
12.08.2014 - 10:18

Aralarında çok sayıda kadın gazeteci, akademisyen, yazar bulunan Eşitlik İzleme Kadın Grubu (EŞİTİZ) Başbakan Erdoğan’ın “Edepsiz kadın… Haddini bil” diyerek hedef gösterdiği Amberin Zaman’a destek verdi, Erdoğan’ı ‘derhal özür dilemeye’ çağırdı.

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası boyunca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ırkçı, mezhepçi ve cinsiyetçi söylemleriyle Türkiye’deki çeşitli kesimlere hakaret etmekten ve onları hedef göstermekten çekinmediğini dile getiren EŞİTİZ, “Tüm bunları ‘Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan (!)’ gibi trajikomik ve Türkiye demokrasi tarihine geçecek en üst düzey sıfatlarla yapmıştır. Yeni olmayan bu saldırılar, artık sistematik bir hal almıştır” dedi.

Başbakan’ın son olarak gazeteci Amberin Zaman’a Malatya ve Ankara’daki mitinglerinde “gazeteci kılıklı… edepsiz kadın”, “haddini bil”, “aşağılık kadın” gibi sözlerle hakaretler yağdırdığını dile getiren kadın yazarlar, bunun Bülent Arınç’ın kadınların toplum içinde kahkaha atmaması gerektiği sözleriyle aynı döneme denk geldiğinin altını çizdi.

“Sadece mesleğini yaptığı için, bir kadın gazetecinin ‘edepsiz’ olarak kitleler önünde hedef gösterilmesi, bu cinsiyetçi politikaların son halkası olmuştur. Bu saldırı aynı zamanda, satınalma, sansür ve otosansür ile susturulmuş olan medyada kalan son eleştirel sesleri de susturma ve yıldırma çabasıdır” diyen EŞİTİZ Grubu, iktidarın kendisi gibi düşünmeyen, yaşamayan insanlara karşı hakaret ve tehditlerinin kitleleri kışkırttığını, işlenen veya işlenecek tüm suçlardan iktidarın birebir sorumlu olduğunu belirtti.

Kadın yazarlar kaleme aldıkları metni Başbakan’a seslenerek, “Bu sürecin baş mimarı olan Erdoğan’ı, toplumu kutuplaştırıcı, muhaliflerini ötekileştirici politikalarına derhal son vermeye çağırıyoruz. Bunun için de, öncelikle bir kadın ve bir gazeteci olarak Amberin Zaman’dan Türkiye ve dünya kamuoyu önünde özür dilemesini talep ediyoruz” diye bitirdi.

Başbakan Erdoğan’a yapılan çağrının ilk imzacıları şu isimler

Ayfer Tunç, Ayşe Buğra, Ayşe Gözen, Ayşe Hür, Ayşegül Sönmez, Ayşen Candaş, Betül Dünder, Birgül Hakan, Birhan Keskin, Burcu Arıkan, Büşra Ersanlı, Efsa Kuraner, Fatma Gök, Fatma Mefküre Budak, Fatmagül Berktay, Fethiye Çetin, Füsun Erdoğan,

Gökçeçiçek Ayata, Gülistan Aydoğdu, Gülnur Elçik, Gülsen Ülker, Gülsüm Cengiz, Hülya Gülbahar, İnci Hekimoğlu, İpek Çalışlar, Jaklin Çelik, Karin Karakaşlı, Leyla Erdoğdu, Mehveş Evin, Melek Özman, Meltem Ahıska, Meltem Aslan, Meryem Koray,

Müge İplikçi, Nadire Gül, Nalan Barbarosoğlu, Nazan Üstündağ, Nebahat Akkoç, Necmiye Alpay, Nil Mutluer, Nur Bekata MardinNuray Mert, Olga Ünaydın, Özlem Denli, Pelin Batu, Pelin Şirin, Pınar Öğünç, Selen Yılmaz, Sema Kaygusuz, Semra

Somersan, Sevda Bayramoğlu, Sevgi Binbir, Sevna Somuncuoğlu, Sibel Irzık, Suna Öztürk, Süheyla Doğan, Şahika Yüksel, Şebnem Korur Fincancı, Şemsa Özar, Tuluhan Tekelioğlu, Türkan Kürkçü, Zehra Demirci, Zehra Şenoğuz, Zeynep Direk, Zeynep Ekener, Zeynep Oral.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/kadinlar-ambe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0