Görüş Bildir
Haberler
Jose Mourinho: "Ferguson İki Yüzlü"

Jose Mourinho: "Ferguson İki Yüzlü"

Enver K.
09.04.2015 - 18:12

İngiliz ekibi Chelsea'nin Portekizli menajeri Jose Mourinho, İngiliz basınına kısa ve oldukça çarpıcı bir röportaj verdi.

Morinho, Alex Ferguson ile ilgili çok önemli bir tespitini dile getirirken futbolcuların eskilere göre parayı daha çok önemsediğini belirtti.

KAZANIRSA TAKIM KAZANIR

Öncelikle takım ruhunun önemine dikkat çeken Jose Mourinho, 'Herşeyin özü takım içinde empati kurabilmek ve diğerleriyle iyi ilişkiler kurabilmek. Bu empatiyi yaparken de hepimiz takıma bir şeyler vermeliyiz. Burada iki kişinin birbiriyle arasının mükemmel olmasından bahsetmiyorum. Takımsal empatiden bahsediyorum Çünkü bireysel olarak değil takım olarak birşeyler kazanırsınız' yorumunda bulundu.

FERGUSON 'İKİ YÜZLÜ'

İngiltere'de yaşayan meslekdaşlarıyla çok yakın ilişkiler içinde olmadığını söyleyen Mou, Alex Ferguson'un iki yüzü olduğunu ifade ederek, 'Tabiki konuştuklarım var ama çok yakın olduğumuzu söyleyemeyeceğim. Ferguson'un iki yüzünü tanıdım. İlki tam bir yarışması, herşeyi kazanmaya çalışan bir adam. Ama daha sonra disiplinli, prensipleri olan, rakibine saygılı ve fair-play kurallarına uyan bir adam tanıdım. Bu benim için çok önemliydi' dedi.

DAHA FAZLASI YOK

Maç öncesi basın toplantılarında hakemleri baskı altına almak da üstüne olmadığı hatırlatılan Mourinho, bu konuyla ilgili olarak, 'Bazen yaptığım yorumlarda Machiavelli (Floransalı düşünür)'den esintiler olduğuna katılıyorum ancak bundan ileriye gitmiyor' sözlerini kullandı.

FUTBOLA BAKIŞ DEĞİŞTİ

Futbolcuların eskiye göre çok değiştiğini ve artık önceliklerin maddi beklentiler olduğunu da aktaran Portekizli menajer, 'Daha önce oyuncular futboldan emekli olmadan zengin olmayı beklerken şimdi ilk maçından sonra zengin olmayı bekliyorlar' dedi.

LONDRA ÇOK RAHAT

Son olarak Londra'nın daha önce yaşadığı Milano ve Madrid'e göre daha rahat olduğunu kaydeden başarılı menajer, 'Kötü bir sonuçtan sonra ailenizle birlike Londra sokaklarında yürürken sizi kimsenin rahatsız etmesine imkan yok ama hem Madrid'de hem de Milan'da her zaman bu olasılık vardır' diyerek sözlerini noktaladı.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/mourinho-ferguso...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın