Görüş Bildir
Haberler
İzmir'de Seçim Öncesi 40 Derecelik Sıcakta Kömür Dağıtılıyor

İzmir'de Seçim Öncesi 40 Derecelik Sıcakta Kömür Dağıtılıyor

Batuhan
15.07.2014 - 11:51

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, yaz ortasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü’nün kaymakamlık aracılığıyla yurttaşlara kömür dağıttığı ortaya çıktı. CHP İzmir milletvekili Alaattin Yüksel ‘ seçim rüşveti ‘ olarak nitelediği duruma tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine günler kala Karabağlar ilçesinde 40 dereceye varan sıcaklıkta kapı kapı kapı dolaşarak kömür dağıtılması tepki çekti.

Benzer bir olayın 2010 yılındaki referandumdan önce de yaşandığına dikkat çeken CHP’li Yüksel, “ AKP yoksul vatandaşın oyuna ipotek altına almaya çalışıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi aba altından sopa gösteriyorlar. Hiç umutlanmasınlar. Bundan önce olduğu gibi İzmirliler bu oyuna gelmez ” dedi.

Yüksel, durumu bir soru önergesiyle Meclis gündemine de taşıdı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın yanıtlaması istemiyle sunduğu önergede Yüksel şu soruları yöneltti:

  • İzmir Karabağlarda toplam kaç ton kömür dağıtılmıştır? Her haneye kaç ton kömür verilmiştir?

  • İçinde bulunduğumuz bu yaz aylarında kömür dağıtımına hız verilmesinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönük bir yatırım olduğu iddiaları hakkında ne düşünülmektedir?

  • 2003 yılından itibaren toplam kaç ton kömür dağıtılmıştır? Yıllara ve illere göre dağılımı nedir

  • Bugüne kadar kaç aileye kömür yardımında bulunulmuştur? Her yıl düzenli olarak kömür yardımında bulunulan aile sayısı nedir?

  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına teslim edilen toplam kömürün ne kadarı TKİ’den, ne kadarı dışardan ve hangi yöntemle satın alınmıştır?

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/izmird...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0