Görüş Bildir
Haberler
İzmir'de Müteahhitler İmar Komisyonuna Girdi, Tartışma Çıktı

İzmir'de Müteahhitler İmar Komisyonuna Girdi, Tartışma Çıktı

Batuhan
13.04.2014 - 12:48

İzmir'de Müteahhitler İmar Komisyonuna Girdi, Tartışma Çıktı

İzmir’de AK Parti’de imar komisyonlarına müteahhit üyelerin girmesi partide sıkıntı yarattı.

İzmir’'de AK Parti’de imar komisyonlarına müteahhit üyelerin girmesi partide sıkıntı yarattı. AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, bu durumun etik olmadığını belirterek, “En ufak bir yanlışta gözünün yaşına bakmayız” dedi. Müteahhitlik yapan AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar, Aşlık’a tepki göstererek, “Bu bakış, gelmiş gelecek tüm ilçe meclis üyelerini, çalışan bürokrat ve memurları da itham eden, kabul edilmez bir yaklaşımdır” dedi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın partisinin 50 Büyükşehir Belediye Meclis üyesiyle yaptığı toplantıya katılan AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, müteahhit meclis üyelerinin imar komisyonunda yer almamasını istemiş, Yıldırım da “Arkadaşlarımız olumsuz hiçbir ilişki içinde olmayacaklardır. Ben bundan eminim. Meclis üyelerinin belediye bürokrasisi ile STK’larla ilişkilerinde kendilerine yakışan davranış içinde olacaklarına da eminim” demişti. Buna rağmen mesleği müteahhitlik ve inşaatçılık olan Bayraklı’da Latif Aydemir, Konak’ta Tevfik Erdoğan, Gaziemir’de Yılmaz Eroğlu, Karabağlar’da Cevat Bekiroğlu, Bünyamin Demir, Balçova’da Aşkın Akıncı imar komisyonuna girdi. Aşlık bunun üzerine “En ufak bir yanlışta gözünün yaşına bakmayız” dedi.

Müteahhitlik yapan AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar, Ali Aşlık’a twitter hesabından tepki göstererek, müteahhitlerin imar komisyonlarına girmemeleri yönündeki açıklamanın kişileri peşinen mahkum etmek olduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:

“Seçilmiş meclis üyelerini müteahhit diye daha ilk gündem potansiyel menfaatçi gören siyasetçiler bu insanların onurunu hiç mi düşünmezler? Geçmişte bu görevleri yapmış ve gelecekte yapacak insanları peşinen mahkum etmek hangi vicdana sığar? Bu bakış gelmiş gelecek tüm ilçe meclis üyelerini, çalışan bürokrat ve memurları da itham eden kabul edilmez bir yaklaşımdır. Bu sözleri Sayın Bakan’ın söylediği yanlıştır. Bunu Sayın Bakan’ın söylemediğini bile bile sessiz kalanlar da sorumludur. Bu ancak ve ancak çalışma usullerini, karar alma süreçlerini bilmeyen insanların düşüncesidir ve haksızlıktır. Bu komisyonlara giren insanların bir ay sonra hangi yeni iş alanlarına girebileceğini kim bilebilir. Serbest çalışan mimar ve mühendisler, şehir plancıları, harita mühendisleri veya arsa sahipleri ne iş yapar? Bu bakışla onlar da imar komisyonunda olmamalı, değil mi? Peki bu doğru mu? Yoksa bu sözlerin başka amacı mı var? Bu kategoride olup da seçilmiş meclis üyelerinin isyan etmiş veya yanlış yapmış gibi gösterilmesi de haksızlıktır.”

Elif DEMİRCİ / İZMİR, (DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/ak-partide-imar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0