Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Korkudan Hatim İndirtme Garantili Gerilim ve Korku Filmleri

etiket İzlerken Korkudan Hatim İndirtme Garantili Gerilim ve Korku Filmleri

Bosch Yhapar
21.04.2019 - 01:30

Gerilim ve heyecanla birleşip korku filmlerini psikolojik savaşa çeviren yapımların sayısı son yıllarda giderek artıyor. Kan revan içindeki korku filmlerinden daha çok psikolojik gerilim ile izleyiciyi çileden çıkaran ve artık ne olur sal bizi dedirten 10 yapımla karşınızdayız. Korkunun evrim geçirmiş haliyle tanışmaya hazırsanız başlıyoruz. 

Not: Sıralama filmlerin puanlarına göre yapılmamıştır.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/evrivali/her...

1. Raw (2016)

1. Raw (2016)

Grave adıyla da bilinen bu Fransız yapımı (şu Fransızların korku dolu filmleri ne olacak peki?) veteriner olmak isteyen kızcağızımızın zorla bir parça et yedirilip, insan etine karşı ilgi duymasını konu alıyor. Böyle deyip geçtiğime bakmayın, sadece iğrenç ötesi sahnelerdeki makyaj ile dahi ödül alabilecek korkunçlukta bir film.

Fragman da burada

2. Hereditary (2018)

2. Hereditary (2018)

Hereditary, pek çok haklı sebeplerden dolayı 2018'in en korkunç filmi ödülünü kazanmıştı. Ünlü yönetmen Ari Aster'in sürreal filmi, annesinin vefatının ardından ailesiyle ilgili korkunç gerçekleri ve gizemlerin keşfeden bir kızın etrafında şekilleniyor. Filmde ani korkutma yöntemine başvurulmayıp, izleyiciyi içten içe bitiren bir akış yazılmıştı.

Fragman da burada

3. Ôdishon / Audition (1999)

3. Ôdishon / Audition (1999)

1999 Rotterdam Film Festivali'nde çıkan işkence dolu Audition, Japon korku filmi endüstrisinin en önemli temsilcilerinden. Filmin hiper realistik işkence sahneleri o kadar kan dondurucu ki, film festivalinde yönetmene pek çok kişi sen ne biçim insansın, puuu rezil tadında serzenişlerde bulunmuş. 

Fragman da burada

4. The Human Centipede (2009)

4. The Human Centipede (2009)

Ne diyebilirim ki? Bugüne kadar çok fazla çılgın doktor deneyi gördük ama böylesi de yok artık be kardeşim. Korkuyla iğrençliğin muhteşem birleşimi Human Centipede. Alman bir doktorun insandan kırkayak yapma deneyini (Auschwitz'li Alman doktor Josef Mengele'nin 2. Dünya Savaşı deneylerine dayanır) konu alan film afedersiniz milletin ağzını diğerinin kıçına dikip ondan ona 'yemek' transferini inceliyor. Yatacak yeriniz yok ulan. 

Fragman da burada

5. Climax (2018)

5. Climax (2018)

Fransız yönetmen Gaspar Noe'nin korku ve gerilim türüne yabancı olmadığını hepimiz biliyoruz. Irreversible'ın derin etkileri halen dahi aklımızda. Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan yeni filmi Climax ise LSD etkisinde bir grup gencin partilemesinin ne kadar vahşet ve korku dolu bir hal alabildiğini gösteriyor. Filmin soundtracki ise Daft Punk'ın Thomas Bangalter'i tarafından bestelenmiş. 

Fragaman da burada

6. The Conjuring (2013)

6. The Conjuring (2013)

The Conjuring evreninin korku filmleri kategorisinin en iyilerinde olmasının bir sebebi var. Ed ve Lorraine Warren çiftinin paranormal aktiviteleri kapsayan araştırmalarına dayanan The Conjuring filmlerinin 2013 yapımı, uzun çekim sahneleri, korku dolu atmosferik müzik seçimleri ve koltuktan sıçratan sahneleri ile akıllarda yer etti. 

Fragman da burada

7. The Exorcist (1973)

7. The Exorcist (1973)

Nerede o eski korku filmleri? Bugünün bebeleri yoktu 1973'ün Exorcist'i vardı. Belki 46 yıl sonra efektler ve görseller biraz komik gelebilir fakat o günün şartlarıyla düşünmek lazım. The Exorcist halen dahi tüm zamanların en korkunç filmleri arasında. Sinema salonlarına kusuverip koşarak kaçan izleyicilerinin de olduğunu da eklemek lazım. 

Fragman da burada

8. Saw / Testere (2004)

8. Saw / Testere (2004)

Gelelim fasulyenin faydalarına. James Wan bu filmi yazarken arkasından 97 tane daha aynı evrende film çekeceğini biliyor muydu acaba? Korku tamam ama Testere tam bir psikolojik gerilim filmiydi. Gerim gerim gerip sonra da tahminleri suya düşüren Testere'nin yaratıcılık akan tuzakları ve 'oyun'ları da cabası. 

Fragman da burada

9. The Witch (2015)

9. The Witch (2015)

Ya arkadaş şu 17 ve 18. yy Amerika'sındaki olaylar silsilesi bir bitemedi. The Witch'i izlemeye çalışan pek çok kişi yarıda bırakıyor. Bunun sebebi korkuyu bir anda değil, ağır ağır vermesi. Yavaş ilerleyen korku filmlerinin sayısı çok azdır fakat The Witch bunun hakkını veriyor ve siz farkına bile varmadan ilmek ilmek içinizi örüveriyor. Filmi bitirdikten sonra (ki bitirebilirseniz) bir kas gevşetici tavsiye edilir. 

Fragman da burada

10. Martyrs (2008)

10. Martyrs (2008)

İlk bakışta bir ev hapsi / baskını filmi gibi gözükse de Martyrs kısa sürede tavşan deliği misali korkunç ve içinden çıkılamaz bir sarmala dönüşüyor. Sadizmin üst limitlerini kökünden değiştiren Fransız yapımı filmi izlemeden önce en az 2-3 kere düşünmekte fayda var. 

Fragman da burada

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
300
156
108
91
47
37
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
okisi

ulan şöyle içeriklere heyecanla gelip buneaamk diyerek çıkıyorum ya yokmu şöyle yayınlanmamış ta yönetmen ölünce ortaya cıkan bi film izleyelim artık yeni bi... Devamını Gör

alex

Bir kaçı fena değil bazıları korkutucudan çok mide bulandırıcı filmler(İnsan kırkayak).Her önüne gelende film içeriği yapmasın artık.

Murat

The Human Centipede nasıl bir kafaanın mahsulü amk.