Görüş Bildir
Haberler
İşte Vizesiz Gidebileceğiniz 10 Avrupa Ülkesi!

İşte Vizesiz Gidebileceğiniz 10 Avrupa Ülkesi!

Avrupa Birliği ile ilgili vize tartışmaları hala sürerken vizesiz gidebileceğiniz 10 Avrupa ülkesini sizler için derledik. Pek çoğumuzun bildiği üzere Avrupa Birliği’nde yer alan ülkeler için Schengen Vizesi almak gerekiyor. Ancak vizeye gerek duymadan, uçak biletini alıp, valizi şöyle bir toparlayıp gidebileceğimiz ülkeler de mevcut. Gelin hep birlikte Avrupa’da vize istemeyen ülkeler için hazırladığımız 2018 listemize göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Arnavutluk

1. Arnavutluk

Yaz aylarında turistler ve düzenlenen turlar aracılığı ile yoğun ziyaretçi almaktadır. İlkbahar ve sonbahar aylarında oldukça güzel havası ile eşsiz bir yerdir. Konaklama bu dönemlerde daha uygun fiyatlıdır.

Vize Muafiyeti: Arnavutluk’ta vizesiz 90 gün kalabilirsiniz.

2. Andorra

2. Andorra

Hem Avrupa’nın hem de dünyanın en küçük yüzölçümüne sahip ülkeleri arasındadır. Ülkecek bildiğimiz üzere futbol’da oldukça kötülerdir. Eurovision’da bize çok destek çıkmadılar bu zamana kadar ama olsun. Andorra vize istemiyor ancak ne yazık ki havalimanı yok. Dolayısıyla civarındaki ülkelerden giriş yapılabiliyor. Şarap üretimi ile ön planda olan bu ülkede eşsiz güzellikleri de tadabilirsiniz.

Andorra vize istemediği için listemizde dolaylı olarak yer alan ilk ve tek ülke :D 

Vize Muafiyeti: Andorra’da vizesiz 90 gün kalabilirsiniz.

3. Bosna Hersek

3. Bosna Hersek

Tarihten gelen bağlar ve Türkçe’yi, Türkiye’yi, tarihi seven vatandaşları ile bizlere oldukça sempatik gelen Bosna Hersek, Avrupa’da vize istemeyen ülkeler arasında. Tarihi Mostar Köprüsü, camiler ve pek çok tarihi yapısı ile birlikte bizleri kucaklamaya adeta hazır.

Vize Muafiyeti: Bosna Hersek’te vizesiz 90 gün kalabilirsiniz.

4. Karadağ

4. Karadağ

Öncesinde Sırbistan toprakları içerisinde kalan, sonra Sırbistan-Karadağ olarak tek ülke olan ve en son bağımsızlığını yakın bir geçmişte ilan Karadağ, hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile Türkiye’den Avrupa’ya ziyaret edilen en popüler ülkeler arasında. Vize muafiyeti ile gönüllerde taht kuran bu küçük ülkede konaklama ve diğer masraflar oldukça düşük. Bütçe dostu olarak tanımlayabiliriz. Turizmin hızlı gelişmesi ile birlikte her geçen yıl çok daha iyi bir konuma geliyorlar.

Vize Muafiyeti: Karadağ’da vizesiz 90 gün kalabilirsiniz.

5. Kosova

5. Kosova

Yine yakın bir zamanda bağımsızlığı ilan Kosova, tarihi itibariyle Bosna Hersek gibi bize oldukça yakın bir ülke. Kış ve kültür turizmi için ideal bir tercihtir.

Vize Muafiyeti: Kosova’da vizesiz 90 gün kalabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Makedonya

6. Makedonya

Üsküp ve Ohri şehirleri turistler tarafından en çok ziyaret edilen turizm bölgeleri olarak öne çıkmaktadır. Nisan ayından Eylül ayına kadar iklimi ve sıcaklığı nedeniyle Avrupa’ya tur düzenleyen şirketler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Pek çok tarihi güzelliği de içinde barındırmaktadır.

Vize muafiyeti: Makedonya’da vizesiz 90 gün kalabilirsiniz.

7. Sırbistan

7. Sırbistan

Karadağ’dan bahsederken Sırbistan’a da atıfta bulunmuştuk. Sırbistan da Avrupa’da vizesiz olarak gidebileceğimiz ülkeler arasında. Tarihi pek çok eserin bulunduğu Sırbistan aynı zamanda doğal güzellikleri itibariyle de eşsiz bir ülke. Kış aylarında kayak turizmi için oldukça idealdir. Bahar ve yaz aylarında ise kültürel  ve doğal güzellikleri için sıklıkla tercih ediliyor.

Vize muafiyeti: Sırbistan’da vizesiz 90 gün kalabilirsiniz.

8. Ukrayna

8. Ukrayna

Ukrayna… Hem ülkemize olan yakınlığı hem de eşsiz güzellikleri ile gönüllerde taht kuran Ukrayna’ya yeni kimlik belgesi ile sırt çantanızı alıp direk olarak gidebilirisiniz. Üstelik uçak bileti için ön araştırma yaparak çok uygun fiyatlarla seyahat edebilirsiniz. Kiev, Lviv en çok tercih edilen turizm bölgeleri olarak ön plana çıkmakta. Sovyet Rusya ve Osmanlı’nın tarihi ile birlikte eşsiz tarihi güzellikler de sizi bekliyor. Özellikle Lviv’de harika doğal güzellikleri görebilirsiniz.

Vize Muafiyeti: Ukrayna’da vizesiz 90 gün kalabilirsiniz.

9. Belarus (Beyaz Rusya)

9. Belarus (Beyaz Rusya)

Biraz soğuk, Rusya’ya yakın. Aynı zamanda “Beyaz Rusya” olarak da bilinmektedir. Yine Andorra gibi Eurovision’da bize az puan gönderdiği çok zaman oldu. Eski bir SSCB ülkesi olan Belarus bahar aylarında gitmek için oldukça ideal bir ülke.

Vize muafiyeti: Belarus’ta vizesiz 30 gün kalabilrsiniz.

10. Moldova

10. Moldova

Balkan ülkeleri içerisinde yer alan Moldova, hem küçük hem de doğal güzellikleri ile çok güzel zenginliklere sahip. Oldukça ünlü olan Asma bahçelerini mutlaka görmelisiniz. Ekonomisi çok güçlü olmayan Moldova’da ekonomik fiyatlarla tatilinizi yapabilirsiniz.

Vize muafiyeti: Moldova’da vizesiz 90 gün kalabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
190
76
28
11
6
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Murat Berktaş

bunlar nasıl ülke la, fransa, italya, belçika, isveç, norveç falan olsayı bari :(

Hamza A. Abdi

editör biraz acemi galiba yazilarinda ayni hatayi tekrarlamis bir de Tarihi mostar köprusunu sirbistan'da göstermis... listede adam akilli gidilecek bir Ukra... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

sırbistan mı ?? hele hele belgrad !! pls bro !

Emir Nazıroğlu

7 deki yalnız Bosna Hersek'teki Mostar köprüsü.