Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'un Göbeğinde Mülteci Dramı

İstanbul'un Göbeğinde Mülteci Dramı

adem kara
28.04.2014 - 13:30 Son Güncelleme: 28.04.2014 - 14:34

Fotoğraf: İMC

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: SoL

Fotoğraf: Radikal

Fotoğraf: Radikal

Suriyeli mültecilerin çadırlarını zabıta yaktı

Radikal'in bu sabah Bayrampaşa’da bir yol kenarında çadırlarda kalan mültecilerle ilgili yayınlanan haberin ardından Bayrampaşa Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri mültecilerin kaldığı yere gelerek önce oradan çıkardı sonra çadırları ateşe verdi.

Bayrampaşa’da yol kenarında çadır kuran Suriyeli mülteciler, apar topar kaldırıldı. Bayrampaşa Belediyesine bağlı zabıta ekipleri bu sabah çadır kente giderek Suriyeli mültecileri çadırlardan çıkardıktan sonra çadırları ateşe verdi. Mülteci aileler ise yağmur altında nereye gideceklerini bilemediler. Belediye ekipleri çocuk kadın ve yaşlıların bulunduğu mültecilere yer göstermezken, etrafa dağılan mültecilerden bir kısmı otogarda saçak altlarına sığındı.

Herhangi bir bilgi verilmeden polis eşliğinde zabıta ekipleri tarafından kampın boşaltıldığını ancak kendilerine kalacak yer dahi gösterilmediğini söyleyen mülteciler sokakta kaldıklarını söylüyor. Ailesi ile beraber Bayrampaşa Otogarı’nda çaresizce bekleyen Halepli Muhammet ise durumlarını şöyle aktardı: “Yaklaşık üç aydır burada bekliyorduk. Kimse bize yardım etmiyordu. Bu sabah aniden kampı tahliye etmeye geldiler. Önce bizi çadırlardan çıkardılar, daha sonra çadırlarımızı ve eşyalarımızı ateşe verdiler. Kimse bize kalacak yer göstermedi. Şimdi otogarda çaresizce bekliyoruz. Nereye gideceğimizi de bilmiyoruz.” Konuyla ilgili olarak Bayrampaşa Belediyesi’nden bir açıklama gelmedi.

İdris Emen | Radikal

Kaynak: http://www.imctv.com.tr/2014/04/28/is...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0