Görüş Bildir
Haberler
İşsizlik Ödeneği Başvurusu Nasıl Yapılır? İşte e-Devlet İşsizlik Ödeneği ve İş Kaybı Tazminatı Başvurusu...

İşsizlik Ödeneği Başvurusu Nasıl Yapılır? İşte e-Devlet İşsizlik Ödeneği ve İş Kaybı Tazminatı Başvurusu...

Müge Kakşi
29.11.2021 - 10:15

Teknolojinin ilerlemesiyle vatandaşlar birçok resmi başvuru işlemini kurumlara gitmek yerine internet üzerinden halledebiliyor. Birçok kurum ve kuruluş işlemlerinin e-Devlet kapısı üzerinden yapılmasına olanak sağlıyor. Vatandaşlar için büyük bir zaman tasarrufu olan e-Devlet işlemleri arasında en çok kullanılanı ise 'İşsizlik Ödeneği, İş Kaybı Tazminatı Başvurusu' oluyor. Milyonlarca işten çıkan vatandaş veya çalıştığı iş yerinden çeşitli nedenlerden dolayı çıkarılan vatandaşın almaya hak kazandığı işsizlik ödeneği veya iş kaybı tazminatı başvurusunun nasıl ve nereden yapıldığı merak konusu oluyor. e-Devlet kapısı burada da vatandaşların yardımına koşuyor. Peki, e-Devlet'ten işsizlik ödeneği başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet'ten iş kaybı başvurusu nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkemizde en çok kullanılan e hizmetlerden biri de 2008 yılında vatandaşın kullanımına sunulan e-Devlet kapısı oluyor. e-Devlet kapısının çeşitli devlet birimleriyle iş birliği sayesinde kurumlara giderek yapılabilen işlemler internet üzerinden de halledilebiliyor. Eskiden uzun zaman alan birçok sorgulama işlemi e-Devlet ile birlikte hızla sonuçlanırken vatandaşlara zamandan tasarruf sağlıyor. Bu işlemlerden en çok merak edileni ise işsizlik ödeneği ve iş kaybı tazminatı başvurusu oluyor. Özelleştirme kapsamına alınan iş yerinden çıkarılan vatandaşların almaya hak kazandığı iş kaybı tazminatı veya herhangi bir nedenden dolayı işsiz kalan sigortalı işsizlerin almaya hak kazandığı işsizlik ödeneği başvuruları e-Devlet kapısı üzerinden birkaç adımda yapılabiliyor. e-Devlet'ten işsizlik ödeneği başvurusu ve iş kaybı tazminatı başvurusu yapmak için gereken adımlara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

İşsizlik Ödeneği Başvuru Nasıl Yapılır? İşte e-Devlet İşsizlik Ödeneği ve İş Kaybı Tazminatı Başvurusu...

İşsizlik Ödeneği Başvuru Nasıl Yapılır? İşte e-Devlet İşsizlik Ödeneği ve İş Kaybı Tazminatı Başvurusu...

Teknoloji çağında vatandaşlar için en büyük kolaylık çeşitli resmi kurumların birçok işlemini internet üzerinden erişime açması oluyor. Bu hizmetlerden biri de Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile e-Devlet kapısının ortaklaşa sunduğu hizmet olan işsizlik ödeneği ve iş kaybı tazminatı başvurusu oluyor. e-Devlet'ten işsizlik ödeneği ve iş kaybı başvurusu yapmak için şu adımları izleyin;

  • Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasını açın.

  • Ardından çıkan giriş sayfasından kimlik doğrulama işlemlerini yapmadıysanız yapınız.

  • Kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek 'Giriş' butonuna basın. (Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

  • Ardından açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde bulunan arama butonuna basarak ilgili alana 'İşsizlik Ödeneği/İş Kaybı Tazminatı Başvurusu (Türkiye İş Kurumu (İŞKUR))' yazıp arama işlemine devam edin.

  • Açılan sayfada sizin için hazırlanmış olan 'BİLGİLENDİRME, HAKLAR VE YÜKÜMLÜLÜKLER' yazılı metni dikkatli bir şekilde okuyarak metnin altında bulunan kutucuğu okuduğunuza dair onaylayın ve ardından 'Devam Et' butonuna tıklayın.

  • Ardından açılan sayfada sizden istenilen SSK sicil no, il, ilçe ve işten ayrılış tarihi gibi bilgileri doğru bir şekilde girerek sayfanın altında bulunan 'Başvur' butonuna tıklayın. 

  • Tüm bu adımları eksiksiz bir şekilde yaparak işsizlik ödeneği veya iş kaybı tazminatı başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın