Görüş Bildir
Haberler
İsrail Gazze'de yine okul vurdu

İsrail Gazze'de yine okul vurdu

Mustafa Can Parlatan
04.08.2014 - 11:58 Son Güncelleme: 04.08.2014 - 12:06

4 Ağustos 2014, Pazartesi

İsrail’in Gazze’den tanklarını ve piyade birliklerini çektiği haberlerine rağmen, ‘Koruyucu Eşik’ isimli operasyon kapsamındaki katliam dün de devam etti. Operasyonun 27. gününde İsrail jetleri, 3 bin Filistinlinin sığındığı BM okulunu bombaladı.

İsrail, Koruyucu Eşik Operasyonu’nun 27’nci gününde yine sivillerin sığındığı bir okulu hedef aldı. Dün Gazze’nin kuzeyindeki BM okulunu havadan bombalayan İsrail ordusu, 10 Filistinliyi katletti, 30 kişiyi yaraladı. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, ‘ahlaki rezalet ve cezai eylem’ olarak nitelediği okul saldırısını kınadı.

ABD de, BM okulunun vurulmasının ardından “dehşete düştüğünü” ve bunun “rezil” bir saldırı olduğunu belirtti.

Gazze’nin güneyindeki Refah bölgesindeki saldırılar da can almaya devam etti. Bölge sakinleri İsrail’in havadan, karadan ve denizden bombardımanını sürdürdüğünü bildirdi. El Fetih lideri ve bölge sakini Eşref Goma, sivil halkın yaralılarla ilgilenme, ölülerini gömme imkânından dahi mahrum bırakıldığını belirtti. Goma, “Yaralılar, sokak ortasında kan kaybetmeye devam ediyor. Halk yolda yatan ölülerini bile gömemiyor.” şeklinde konuştu. Goma, “Eşek arabasının arkasında 7 ölüyü hastaneye getiren bir adam gördüm.” diyerek, birçok ölü bedenin de sebze dolaplarında saklandığını dile getirdi. Hastane yetkilileri de Refah’ta en az 30 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, ölenlerin 9’unun ise aynı aileden olduğunu bildirdi.

    İsrail medyası önceki gün duyurduğu silahlı birliklerin çoğunlukla Gazze’den çekildiği haberini yineledi. Reuters TV kaynağıyla yayınlanan görüntülerde, İsrail tanklarının ve yüzlerce kişiden oluşan piyade birliklerinin Gazze’yi terk ettiği görüldü. İsrail askeri Yarbay Peter Lerner, durumu operasyonun bittiği şeklinde yorumlamaktan kaçınırken, operasyon nedeniyle bölgeyi tahliye eden Filistinli sivillerin geri dönebileceklerini söyledi. BM, 460 bin kişinin katliam nedeniyle evlerini terk ettiklerini açıkladı. Bu rakam Gazze’nin toplam nüfusunun yaklaşık dörtte birine tekabül ediyor. Lerner, “Cephe hattından birliklerimizi çekiyoruz fakat operasyon devam ediyor. Kara kuvvetleri çalışıyor, hava kuvvetleri çalışıyor.” şeklinde konuştu. Lerner, şimdiye dek Hamas’a ait 30 tüneli imha eden ordunun “24 saat ya da daha kısa bir süre içinde” kalan tünelleri de yok edeceğini öne sürdü.

    Filistinli yetkililer, katliamın başladığı 8 Temmuz tarihinden bu yana, çoğu sivil olmak üzere en az bin 766 Filistinlinin can verdiğini açıkladı. İsrail de operasyonun başlangıcından bu yana 64 askerinin öldüğünü teyit etti. Ayrıca 3 İsrailli sivil de Gazze’den fırlatılan füzeler sebebiyle öldü.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/dunya_israil-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0