Görüş Bildir
Haberler
İspanyol Diva Luz Casal 21 Nisan'da CRR'de

İspanyol Diva Luz Casal 21 Nisan'da CRR'de

Ulaş
17.04.2014 - 17:17

İspanyol Diva Luz Casal 21 Nisan'da CRR'de

Ünlü yönetmen Pedro Almodovar'ın 'Yüksek Topuklar' filminin unutulmaz sesi, İspanyol müziğinin divası Luz Casal, yeni albümü 'Almas Gemelas' ve 30 yıllık kariyerinin en güzel şarkıları ile İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluşuyor.

İspanya'nın en özel seslerinden Luz Casal, kayıtlarını Los Angeles'ta gerçekleştirdiği yeni albümü 'Almas Gemelas'ın dünya turnesi kapsamında 21 Nisan Pazartesi akşamı CRR'de hayranları ile bir araya gelecek. Uluslararası bir başarıya sahip olan sanatçı, karakteristik, dupduru ve büyüleyici sesi ile müziğindeki çeşitliliği dinleyicilerle paylaşacak. Evresel müziği ve insanları büyüleyen sesi ile kalplere dokunan Casal, harika sahne performansı ve repertuvarı ile müzikseverlere keyif alacakları güzel bir gece vaad ediyor.Luz Casal, Pedro Almodovar'ın filmi 'Yüksek Topuklar' için kaydettiği Agustin Lara klasiği 'Piensa En Mi (Beni Düşün)' şarkısıyla ilk uluslararası çıkışını yaptı. 'La Pasion' albümü ile Fransa ve İspanya'da haftalarca müzik listelerinde bir numara olan Casal, bu çalışmasıyla Türkiye'de de platin plak satışlarını geride bıraktı.

İspanyol müzik arenası için yeni bir tarz oluşturan Casal, Avrupa'da romantik dinleyicilerin hayranlığını kazandı. Sanatçının 2009'da Fransa'nın en prestijli ödüllerinden biri olan devlet sanat nişanı ile ödüllendirilmesi Luz Casal'ın İspanya dışında da ne kadar çok sevildiğinin bir göstergesi olarak değerlendirildi. Luz Casal, son olarak Best Of albüm çalışması 'Un Ramo De Rosas' (Bir Gül Demeti) ile de çok satanlar arasına girdi. İspanya'nın ünlü sinema ödülleri Goya Ödülleri'nde El Bosque Animado filmi için yaptığı şarkısıyla en iyi şarkı ödülünü alan sanatçı, ünlü yönetmen Alejandro Amenabar'ın Oscar alan filmi Mar Adentro (İçimdeki Deniz) için Negra Sombra (Siyah Gölge) şarkısını seslendirdi. Luz Casal konseri saat 20.00'de başlayacak. 

cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ku...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0