Görüş Bildir
Haberler
İşletim Sistemi Pazarında Son Durum

İşletim Sistemi Pazarında Son Durum

ATKN
02.12.2014 - 15:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

İşletim sistemi pazarına yönelik Kasım ayı sonuçları yayınlandı. Windows 8 ve 8.1 temkinli yükselişini sürdürürken Windows 7 ve XP de yavaş yavaş pay kaybediyor.

2014 yılının son ayına girdiğimiz şu günlerde işletim sistemi pazarının genel durumuna yönelik sonuçlar gelmeye başladı. Netmarketshare sitesinin Kasım ayı ölçümlerine göre, pazarın yeni oyuncuları giderek paylarını artırırken, emektar işletim sistemleri kayıp yaşıyor.

Eskiden yeniye yolculuk

Eskiden yeniye doğru eğilimin sürdüğü pazarda Windows XP pazar payı kaybetmeye devam ediyor. Oldukça uzun süre direnen emektar işletim sisteminin terk edilmesinde Microsoft'un desteği kesmesinin ve kullanıcıları güncel sürümlere yönlendirmesinin payı oldukça büyük. Windows XP'den sonra Windows 7 de küçük yüzdelerle gerileme sürecine doğru ilerliyor.

Tabi küçük yüzdeler dediğimiz pay hala ekosistemin yarısından fazla.

Windows 7 pazara hakim

Windows 7 yaşadığı küçük kayıplara rağmen hala pazarın yarıdan fazlasına hakim ve yüzde 53'lük bir pay sahibi. OS X tarafında ise yüzde 6'ları zorlayan bir tablo söz konusu. Sürümler arasın rekbatte OS X 10.9 çok küçük bir yüzde ile OS X 10.10 Yosemite'nin önünde görülüyor. Bakalım 2015 yılında Windows 10'un da yarışa dahil olmasıyla tablo nasıl şekillenecek?

ShiftDelete.Net

Kaynak: http://shiftdelete.net/isletim-sistem...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın