Görüş Bildir
Haberler
İşin Uzmanı Konuşuyor: Yatakta İyi Olup Olmadığınızı Anlamanın Tek Bir Yolu Var!

İşin Uzmanı Konuşuyor: Yatakta İyi Olup Olmadığınızı Anlamanın Tek Bir Yolu Var!

Erkam Evlice
14.01.2018 - 11:57

Dışarıdan bir seks makinesi gibi görünmek zahmetsiz de olsa, partnerinizle başbaşa kaldığınızda o meşhur 'Acaba yatakta iyi değil miyim?” korkusuyla panikleyebilirsiniz. 

Korkmayın. 

Gelin, bu konularda önemli çalışmalara imza atmış olan Alain de Botton'ın konuya dair perspektifi üzerine biraz konuşalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçmiş deneyimler ve birtakım travmalar bir kenara, bu düşünceyi tetikleyen üç temel neden olduğu söylenebilir:

  • Vücudumuzun yeterince çekici olmadığı düşüncesi.

  • Pozisyonlar ve genel olarak seks pratikleri hakkında tecrübesiz hissetmek.

  • Erkenden yoruluyor olmak.

Bu üç sebebin altında, seksin atletik, aerobik bir deneyim olduğu ve onun ancak atletik ve fit vücutlara sahip insanlar tarafından hakkıyla icra edilebildiği inanışı yatar.

Bu akıl yürütmenin neden hatalı olduğunu anlamak zor değildir. Çünkü sekse anlamını kazandıran erotizm, bedenin değil zihnin bir ürünüdür.

Günümüzde seksin fiziksel birleşimden ibaret olmadığını kavramak için fazladan çaba sarf etmeye gerek yok.

Siz de biliyorsunuz içinde yaşadığımız dünya, teknolojik imkanlar ve yeni iletişim metotları basit bir gerçeği bize sık sık anımsatıyor: Biriyle cinsel bir bağ kurmak için aslında tensel birleşime ihtiyaç duyulmaz.

Burada tamamiyle fiziksel birleşimi dışlayan bir cinsellik görüşünün savunusunu yapıyor değiliz.

Aralarından okyanus geçen insanların yalnızca birbirlerine mesajlar göndererek ya da birbirlerinin seslerini duyarak bunu başarabildiğini hatırlatıyoruz yalnızca.

İçeriğin Devamı Aşağıda

O halde şunu söyleyebiliriz: Erotizm bir düşünceler ürünüdür. İyi bir sevgili olmak ve dolayısıyla yatakta iyi olabilmek de bir zihinsel beceridir.

Cinsellik, gündelik hayatın bize dayattığı bütün o can sıkıcı detaylar ve kurallardan sıyrılmamızı sağladığı ölçüde keyif verici bir aktivite haline gelir.

İyi bir seks, bize empoze edilen cinsellik kodlarını tekrar tekrar yerine getirmekle değil; normalde gizli olan, kendimizin dahi keşfedemediği noktalarımızı ortaya çıkarabilmesiyle gerçekleşir.

Cinsellik kendi dünyası içinde kendi rollerini barındırabilir. Normalde eşit ve demokratik biçimde sürdürdüğünüz bir ilişki, iş yatağa geldiğinde farklılaşabilir. 

Anlayacağınız seks, tam olarak hiyerarşilerin bozguna uğratıldığı bir alandır. Gündelik yaşantısında otoriter bir kimliğe sahip biri partneri tarafından domine edilmek isteyebilir, ya da tam tersi...

Sadece roller anlamında da değil, bir kişinin seksten aldığı keyif tamamen farklı kurallara sahip olabilir.

Erojen bölgeleri farklılaşabilir, farklı fanteziler onu tahrik edebilir. Tamamen çıplaklık yerine giyinik sevişmeyi tercih edebilir vs. Önemli olan bunları keşfetmektir.

Cinsellikten alınan heyecan, günlük hayattaki kısıtlayıcı tabuları aşmanın verdiği heyecandır aslında...

Çiftler bu platformda istedikleri gibi yaşarlar. Birbirine şefkat gösterebilirler, vahşi olabilirler ya da sorumsuzca davranabilirler…

Sonuç olarak, partnerinizin bu yanlarını ortaya çıkarmasına izin verdiğiniz sürece yatakta iyi olmuş olursunuz.

Yatakta iyi olmak her zaman ritmik hareketleri dakikalarca makine gibi tekrar etmek değildir. Partnerinin isteklerine karşı duyarlı, kendi isteklerine karşı açık, bütün bunlara dair dürüst ve farkındalık sahibi biri, yatakta iyidir. 

Korkmayın. 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
60
28
20
18
11
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Connor

Bunun video hali zaten paylaşılmadı mı?