Görüş Bildir
Haberler
Öldürülen Amerikalı Mueller'dan Son Mektup: 'Benim İçin Korkmayın'

Öldürülen Amerikalı Mueller'dan Son Mektup: 'Benim İçin Korkmayın'

Caner
10.02.2015 - 17:46 Son Güncelleme: 11.02.2015 - 09:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye’de öldürüldüğünü doğruladığı Amerikalı yardım görevlisi Kayla Mueller’in kasım ayında ailesi için kaleme aldığı bir mektup ortaya çıktı.

Genç kadın hücre arkadaşı aracılığıyla ailesine ulaştırdığı mektupta ailesinden güçlü olmalarını ve kendisi için dua etmelerini istiyor. Mueller, sağlığının yerinde ve güvende olduğunu belirtiyor.

26 yaşındaki Mueller’in ailesine hitaben üç ay önce kaleme aldığı mektubun tam metni şöyle:

Eğer bu mektup size ulaşmışsa ben hala esirim ama hücre arkadaşlarım serbest kalmış demektir. Onlardan sizlerle irtibata geçip bu mektubu yollamalarını istemiştim.

Ne yazayım bilemiyorum. Lütfen güvenli bir bölgede olduğumu, zarar görmediğimi, sağlıklı olduğumu bilin (hatta kilo bile aldım). Bana son derece saygılı ve nazik davranıldı.

Hepinize uzun uzun düşünüp ayrı ayrı yazmak isterdim (ama hücre arkadaşım gelecek günlerde mi ya da gelecek aylarda mı serbest kalır bilemediğim için zaman sorunum var). Her seferinde sadece bir paragraf yazabiliyorum, sizleri düşünmek bile ağlama krizine girmeme yetiyor.

Tüm bu olup bitenler zarfında acı çekip çekmediğimi merak ediyorsanız, bilin ki çektiğim tek acı size yaşattığım ıstırabı bilmekten kaynaklanıyor. Sizden asla beni affetmenizi istemeyeceğim, çünkü bunu hak etmiyorum.

Annemin bana her zaman, “Eninde sonunda tek sahip olduğun Tanrı’dır” dediğini hatırlıyorum. Şu anda yaratıcımıza teslim olmuş gibiyim, çünkü kelimenin tam anlamıyla başka hiç kimse yok burada. Tanrı’nın ve sizin dualarınızın beni bir beşikte nazikçe salladığını hissediyorum.

Karanlığı da aydınlığı da gördüm ve öğrendim ki insan hapishanede bile özgür olabilir. Minnettarım. Her şeyde bir iyi taraf olduğunu görmeye başladım, sadece bazen aramamız gerekiyor. Her gün hiçbir şey yapmasam dua ediyorum. Size yakın hissediyorum kendimi böylece ve bir de Tanrı’ya teslimiyet… Bir aşkla, merhametle… Hepinizi çok özledim, sanki 10 yıldır zorla birbirimizden koparılmı gibi

Düşünecek çok zamanım oldu, Lex’le, ailece yapacağımız ilk kamp gezisinde, havaalanında ilk karşılaştığımızda yapacaklarımızı düşündüm. 25 yıllık hayatımda sizin hayatımdaki yerinizi. Hepiniz bir hediyesiniz. Eğer sizler hayatımda olmasaydınız, ailem olmasaydınız, bana destek olmasaydınız ben bugün olduğum kişi olamazdım,

Serbest bırakılmam için yapılacak pazarlıklara sizin bulaşmanızı KESİNLİKLE İSTEMİYORUM. Eğer başka bir seçenek varsa, daha fazla zaman alsa da onu kullanın. Bunun sizin sırtınıza yük olmasını istemiyorum.

Bu kadınlardan size destek olmasını istedim, lütfen onlardan tavsiye alın. Şimdiye kadar yapmadıysanız, XX, bu insanlar hakkında bilgi sahibi YY’yle temasa geçebilir.

Hiçbirimiz bunun bu kadar uzun süreceğini bilemezdik, ama şimdi ben de bulunduğum yerde elimden geldiğince savaşıyorum. Dağılmadım, ne kadar uzun sürerse sürsün pes etmeyeceğim.

Birkaç ay önce bir şarkı yazdım. Şöyle: “En çok acıyan tarafım beni aynı zamanda yataktan kaldırıyor, sizin umudunuz olmasa geriye hiçbir şey kalmazdı.” Sizin acı çektiğiniz fikri benim kendi acımın kaynağı, yeniden bir araya geleceğimiz umuduysa gücümün kaynağı.

Lütfen sabırlı olun, Tanrı’ya sığının. Güçlü kalmamı istediğinizi biliyorum. Ben de tam olarak bunu yapıyorum. Benim için korkmayın. Siz de benim yaptığım gibi dua etmeye devam edin. Tanrı’nın da yardımıyla yakında yeninden birlikte olacağız.

Mueller, 2013 yılında Halep’te kaçırılmıştı. Batı medyası IŞİD’in Amerikalı bir kadın yardım görevlisi rehin tuttuğunu bilse de Mueller’in kimliği bilinmiyordu.

Genç kadının adı, geçtiğimiz hafta Ürdün’ün Suriye’deki IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları sırasında öldürüldüğünün duyurulmasıyla ortaya çıktı.

ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD tarafından rehin tutulan Kayla Jean Mueller'ın öldüğünü doğrularken 'ABD, Mueller'ın ölümünden sorumlu teröristleri adalet önüne çıkaracaktır' dedi.

IŞİD Cuma günü yaptığı açıklamada, 26 yaşındaki Mueller'ın Ürdün tarafından düzenlenen bir hava saldırısında öldüğünü söylemişti.

Ürdün hükümeti ise bu iddiayı reddetmişti.

Kayla Jean Mueller, 2012 yılında Türkiye-Suriye sınırına Suriyeli sığınmacılarla çalışmak için gelmişti.

Mueller 2013'te Halep'te kaçırılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0