Görüş Bildir
Haberler
İş Görüşmesinde Kahve Eşiği

İş Görüşmesinde Kahve Eşiği

Alper Kaya
25.05.2014 - 21:25 Son Güncelleme: 25.05.2014 - 22:46

İş Görüşmesinde Kahve Eşiği

Binbir çabayla, çeşitli aşamaları atlattıktan sonra iş görüşmesine çağrıldınız ve kendinizi finale son canavarı kalmış Mario gibi hissederek mülakat için odaya girdiniz. Potansiyel işiniz için mülakatta sizinle konuşan yetkiliye karşı gardınızı alıp soruları birer ikişer cevaplayarak finale doğru koşarken unutmamanız gereken bir şey var: Kahve Eşiği.

Yetkilinin kahvesini içme şeklinden, görüşmenizin gidişatını rahatça kestirebilirsiniz. Şimdi bana kulak verin ve o son canavarı yenerek oyunu sonlandırın!

1. Kahvesini Hızlı İçiyorsa

Eğer masanın öbür yakasındaki potansiyel işvereniniz kahvesini hızlı ve dalgınca içiyorsa; yapacağınız bazı ufak hatalar kolayca pas geçilebilir durumdadır. Yavaş bir tonda ve uzun cümleler kurarak konuşmanız, karşınızdakinin sabrını zorlayacaktır. Borris Becker ile tenis maçı yapıyor gibi düşünün!

2. Kahvesini Yavaş ve Özenle İçiyorsa

Muhtemelen, özgeçmişinizi birkaç kez okumuş ve sizin her harfinize bile dikkat eden birisiyle mülakat yapıyorsunuz. Hız kesmeden ama hataya da pek yer bırakmadan; net ve özenli (hatta ayrıntılı) cümlelerle soruları cevaplamanız gerekmektedir. 'The Weakist Link'te yarışıyormuş gibi bir psikolojiye gireceğiniz aşikardır.

3. Bir Süre Sonra Kahvesini Unutuyorsa

En sinir bozucu tiplerdendir. Siz bile o kahveyi uzanıp bir dikişte bitirmek istersiniz, karşınızdaki ise sanki o bardak orada yokmuş gibi davranır. İki ihtimal var: Ya görüşmenizi çok önemsiyor ve dikkatini tamamen almaya çalıştığı cevaplara odaklamış durumda, ya da o kadar dalgın ki o şirkette o an o görüşmeyi yapması gereken son kişi bile değil! İki ihtimal de birbirinden kötü! Kendinizi Sergen Yalçın'a karşı ayak tenisi oynuyor gibi hissetmemeniz işten bile değil...

4. Türk Kahvesi İçiyorsa

Üzgünüm ama, iş görüşmeniz muhtemelen sadece yapılmış olmak için yapılıyor. Ya zaten araya birisini koydunuz ve siz alacaksınız işi, ya da başka birileri bunu çoktan yapmış. Mülakatı sırf gıcıklığına koymuş bile olabilirler. Yeterince acı çekmeden ölmeye çalışmaktan başka çareniz yok. Duck Hunt'ta ördek vuramadığınızda çıkan o kıs kıs gülen avcı köpeği var ya; şu an tam karşınızda oturuyor işte.

5. Hiç Kahve İçmiyorsa

Cyborg olabilir. Şirketi iyi araştırmamışsanız, sizi öldürmek için ayağına kadar çağıran paravan bir şirketle karşı karşıya olma ihtimaliniz bile var! Eğer tüm araştırmanız tamsa, karşı tarafın 'gerçek' olduğuna eminseniz sorulara uzun uzun değil, kısa ve net hatta 'tam isabet' olarak nitelendirilebilecek cevaplar verin. Kimin John Connor olduğunu bilemeyen Terminatör gibisiniz bu tip görüşmelerde: Hedefi ya tam vuracaksınız, ya da ateşiniz sekip sizi vuracak. Bol şans!

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ses Web Tasarım

Benim bir görüşmemde "Türk Kahvesi" içmişlerdi, sanırım yakınen tanıdığım konuş, ilgilen ama işe alma görüşmeseydi. Doğru ama bir o kadar üzücü bir tespit bu... Devamını Gör