Görüş Bildir
Haberler
İş Bankası'ndan Yiğit Bulut Açıklaması: Mali Suç Teşkil Ediyor

İş Bankası'ndan Yiğit Bulut Açıklaması: Mali Suç Teşkil Ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut'un İş Bankası'na el konulmasına yönelik açıklamasına bankanın Yönetim Kurulu Başkanı Özince'den yanıt geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursa'da Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlediği bir panel öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Yiğit Bulut'un bankaya el konulması gerektiği yönündeki açıklamasına yanıt verdi.

Özince, 'İş Bankası'na el konulmasını gerektirecek bir şey olamaz. İş Bankası halka açık bir şirket. Zannediyorum tartışma konusu yapılmak istenen Atatürk hisselerinin Cumhuriyet Halk Partisi tarafından temsil edilişidir. Bu, bankanın yalnızca yüzde 28'i ile ilgili bir konu. Yani bu yüz binlerce hissedarı olan bir anonim şirkete el konulmasını söylemek, eski Sermaye Piyasası Kurulu başkanlarımızdan bir tanesinin ifade ettiği gibi mali bir suç teşkil ediyor sanırım. Tabii ben beyefendinin değerlendirmesiyle ilgili kişisel bir değerlendirme yapmak durumunda değilim. Ama basından aldığımız bilgiler doğrultusunda bu, bir anonim şirketin sadece itibarını değil, hissedarlarının mali konumunu da zedeleyecek tarzda bir şey' dedi.

Başdanışman Bulut geçtiğimiz günlerde İş Bankası'nın gerekli düzenlemeler yapılarak acilen kamu bankası haline getirilmesi gerektiğini söylemişti. Bu açıklamanın ardından İş Bankası'nın hisseleri sert şekilde düşüş göstermişti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
9
5
4
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ersel Ümit

Yiğit Bulut'un 5 sene önceki halinide biliriz.Samanını kim verirse ona çalışır.

Kavinsky

İslamı yobazlardan koruyun, aksi takdirde dünyayı İslamdan koruyun..

Can Babacan

boyle bir sikik amina koydugumun evladi aciklama yapiyor ve o ulkenin borsasinda dalgalanma oluyorsa , o ulkenin gelecegi sikilmistir