İran Hükümeti İşkenceyle Öldürülen Mahsa Emini İçin Yapılan Protestoları Engellemek İçin WhatsApp'ı Engelledi
İran Hükümeti İşkenceyle Öldürülen Mahsa Emini İçin Yapılan Protestoları Engellemek İçin WhatsApp'ı Engelledi
İran'da başörtüsünden birkaç tane saçı göründüğü için işkence edilerek öldürülen 22 yaşındaki Mehsa Emini için yapılan protestolar sonrası WhatsApp ve Instagram'a erişim engeli getirildi. İran yönetimi protestoları bastırmak için çareyi sansüre sığınmakta arıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin "kıyafet kurallarına uymadığı" gerekçesiyle gözaltındayken darp edilerek öldürülmesiyle başlayan protestolar devam ediyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ülke geneline yayılan protestoları bastırmak için İran yönetimi sansüre başvurdu. İran aralarında Instagram ve WhatsApp’ın da bulunduğu birçok sosyal medyaya uygulamasına erişim engeli getirdi.
Başkent Tahran’da başlayan protestolar tüm ülkeye yayılırken, hükümet sosyal medya uygulamalarına erişim engeli getirdi. İran yönetimi, daha önce de Twitter, YouTube ve TikTok uygulamalarını yasaklamıştı.
Ancak tüm bu engellemelere rağmen halkın büyük bir bölümü sosyal medya uygulamalarına VPN kullanarak giriş yapmaya devam ediyor.
İran'da WhatsApp'a erişimi engelleyen tüm internet sağlayıcılarını gösteren grafik.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İranlı kadınlar Mahsa Emini için yaptıkları protestolarda saçlarını keserek bayrak direğine astılar. Protestoların en büyük sembolü bu bayrak oldu.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Bizim halkımızda Laikliğin kıymetini bilmesin hala...
Bizim ulkemizde Laiklik mi var da degerini bilelim? Laiklik, devletin din veya dinsizlik karşısında tarafsız ve tepkisiz olmasını gerektirir. Bizim devletimi... Devamını Gör
Siz çıkın hala İslam bu değil demeye devam edin sizi İslamın şerrinden kurtaran Mustafa Kemal Atatürk bu yüzden dindarlar onu sevmez düşmandırlar ona
neye şasırıyorsunuz ki bunların hepsi bizde de olacak miss turkey de kadınlara mayoların üstüne pareo giydiren zihniyetle bu zihniyetin ne farkı var her şey ... Devamını Gör