Görüş Bildir
Haberler
iPhone Daha Büyük Ekranla mı Gelecek?

iPhone Daha Büyük Ekranla mı Gelecek?

medya365
30.01.2014 - 01:35 Son Güncelleme: 30.01.2014 - 02:26

İphone Daha Büyük Ekranla Gelecekmi Merak Konusu Olan İdda

Büyük ekranlı akıllı telefonlar üreten rakipleri ile rekabet içerisinde olan Apple, bu yıl daha büyük ekrana sahip iki iPhone modelini piyasaya sürecek.

Konuya yakın kaynaklar iPhonelardan birinin 4.5 inçten büyük olacağını diğerinin ise 5 inçten büyük olacağını belirtiyor. Şu ana kadar Apple'ın en büyük ekranlı telefonu iPhone 5'te kullanmaya başladığı 4 inç idi.

Yine kaynaklar her iki iPhone'un mevcut iPhone 5S'teki gibi metal çerçeveye sahip olacağını belirtiliyor. Aynı kişiler Apple'ın iPhone 5C'de kullandığı plastik çerçeveye de son vereceğini ifade ediyor.

Her iki telefonun Samsung'un son zamanlarda tanıttığı kavisli ekrana ise sahip olmayacağını belirten kaynaklar Apple'ın planlarının nihai olmadığını ve şirketin rotasını değiştirebileceği uyarısında da bulunuyor.

Bu iki modelin küçük olanı için geliştirme çalışmalara ilerlemiş durumda ve seri üretim için hazırlanıyor. Daha büyük ekranlı versiyon ise hazırlık aşamasında.

Öte yandan konuyla ilgili Apple cephesinden bir açıklama yapılmadı.

Apple'ın büyük ekranlı iPhone planları, daha büyük ekranlı telefon üreten rakiplerini pazar kaybetmeye başladığı bir zamanda geldi. Artık kullanıcıların telefonlarını genellikle oyun oynamak, video izlemek ve internette gezinmek için kullanmasından ötürü büyük ekranlar da gittikçe popüler hale geldi. Samsung'un 5 inçlik Galaxy S4'ü ve 5,7 inçlik Galaxy Note 3'ü en fazla satılan modeller arasında bulunuyor.

Daha büyük ekranlar özellikle Çin'de daha popüler. Apple'ın büyüme stratejisi içerisinde önemli bir pazar olan Çin'de Çinli üreticiler iPhone'dan daha ucuza daha büyük ekranlı telefonlar sunuyor. Apple bu ay ülkenin en büyük operatörü China Mobile üzerinden iPhone satışlarına başladı. Canalys analisti Jessica Kwee konuyla ilgili açıklamasında, 'Apple'ın özellikle gelişen piyasalardaki talebe karşılık vermek için yakın zaman içerisinde daha büyük ekranlı telefonlara ihtiyacı var' dedi. Canalys, üçüncü çeyrekte dünya genelinde sevkiyatı yapılan akıllı telefonların dörtte birinin yani yaklaşık 60 milyon telefonun ekranının 5 inç ya da 5 inçten büyük olduğu tahmininde bulunuyor.

Apple son olarak 2012 yılında iPhone'un ekranını 3,5 inçten 4 inçe yükseltmişti. The Wall Street Journal Temmuz ayında Apple'ın akıllı telefonlar ve tabletler için büyük ekranlar üzerinde test çalışmaları yaptığını belirtmişti. Bloomberg News ise Kasım ayında Apple'ın 4,7 inç ve 5,5 inçlik ekrana sahip iki iPhone üzerinde çalıştığını kaydetmişti.

Apple'ın yeni modellerinde plastik kasa kullanmama planı da beklenenden zayıf gelen talep nedeniyle şirketin 5C siparişlerini düşürdüğü yönünde tedarikçilerden gelen haberler ardından geldi. Eylül ayından piyasaya sunulan 5C, iPhone 5 ile aynı donanım özelliklerine sahip iken çeşitli renk seçenekleri sunuyordu.

Analistler Aralık ayında sona eren çeyrekte iPhone sevkiyatlarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10'dan fazla arttığını tahmininde bulunurken güçlü talebin nedeninin iPhone 5S olduğunu belirtiyorlar.

Kaynak: http://www.medya365.com/teknoloji/iph...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın