Görüş Bildir
Haberler
İntihar Değil İnfaz

İntihar Değil İnfaz

Serhat Demir
22.02.2014 - 13:09 Son Güncelleme: 22.02.2014 - 13:16

İNTİHAR DEĞİL İNFAZ

İntihar ettiği iddia edilen tutsak Murat Yavuzcan’ın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüler, intihar değil infazı işaret ediyor.

Ümraniye Cezaevi’nde “intihar ettiği” öne sürülen Murat Yavuzcan’ın ölümünü aydınlatan görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Yavuzcan, 10 kadar gardiyan tarafından darp edilerek hücreye kapatılıyor, cezaevi müdürü de sigara içerek seyrediyor. Daha sonra Yavuzcan’ın cansız bedeni dışarı çıkarılıyor, cezaevi müdür bu kez elleri cebinde izliyor.

Bu intihar değil infaz!

Ümraniye E Tipi Cezaevi’nde, tek kişilik hücrede yaşamını yitiren ve “intihar ettiği” iddia edilen Murat Yavuzcan’ın ölümüne ilişkin açılan soruşturmada, Yavuzcan hücreye konulurken ve konulmadan önceki görüntülüleri ortaya çıktı.

Ümraniye E Tipi Cezaevi’nde adli bir suçtan 6 yıldır tutuklu bulunan Murat Yavuzcan, (32) 9 Aralık’ta ağabeyi Hanefi Yavuzcan ile birlikte kaldığı koğuşta yaşadığı sözlü bir tartışmadan dolayı alındığı tek kişilik hücrede 10 Aralık’ta  yaşamını yitirmiş ve Yavuzcan’ın “intihar ettiği” iddia edilmişti. Olayla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve takipsizlik kararı verilen soruşturmada Yavuzcan’ın hücreye konulurken ve konulmadan önceki görüntüleri ortaya çıktı. Olay öncesini gösteren cezaevi görüntülerinde ise Yavuzcan’ın 10 kadar gardiyan tarafından tartaklanarak zorla hücreye kapatıldığı, cezaevi müdürü olduğu iddia edilen kişinin ise sigara içerek olayı izlediği gözleniyor.

Zorla hücreye götürülüyor

Görüntülerde, kendini eşofmanının ipiyle astığı iddia edilen Yavuzcan’ın eşofmanında herhangi bir ip gözükmüyor. Daha önce, eşofman aileye teslim edilmemiş ve eşofmanın kayıp olduğu belirtilmişti. Soruşturma dosyasına sunulan görüntülerde, Yavuzcan’ın üzeri aranarak hücreye kapatılmasının ardından görüntü kesiliyor. Görüntüler, gardiyanların hücreye gelerek Yavuzcan’ın cansız bedenini hücreden çıkarması ile tekrar başlıyor. İki olay arasında geçen süre ile ilgili hiçbir görüntünün ise kayıtlarda yer almaması dikkat çekiyor. Gardiyanların Yavuzcan’ın cansız bedenini hücre dışına çıkarmasını ise cezaevi müdürü elleri cebinde izliyor. Öte yandan söz konusu görüntülerde hiçbir tarih ya da saat bilgisi yer almıyor.

‘Peşini bırakmayacağız’

Yavuzcan’ın ağabeyi Ali Yavuzcan, ölümün intihar sonucu gerçekleştiğine inanmadıklarını vurgulayarak, “İntihar ettiğini düşünmüyoruz. Devletin onu infaz ettiğini düşünüyoruz. CD’leri izlediğimiz zaman kanıt öyle gösteriyor. Gereken neyse yapsınlar” dedi. Sonuna kadar meselenin peşinden gideceklerini ifade eden Yavuzcan, “Gereken mevzuları avukatlarımıza söyledik zaten gereken işlemleri yapacak. Bunun gardiyanlar arasında olduğundan eminiz. Kanıtlar onu gösteriyor şu an. Görüntüler hep kesik. Bunu seyrettik gördük zaten gözlerimizle” diye konuştu. Yavuzcan, Adalet Bakanlığı’nı da göreve çağırdı. Yavuzcan’ın ölümünün ardından ailesine teslim edilen “Ölü muayene tutanağında” Yavuzcan’ın hayatını kaybetmesi hakkında “ölüm nedeni anlaşılamadı” ifadesi yer almıştı. Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan otopsi raporunda ise, ölümün “asma” sonucu meydana geldiği bilgisi yer aldı.

Kaynak: http://www.ozgur-gundem.com/?haberID=...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0