Görüş Bildir
Haberler
İngiltere'den FIFA'ya "Soruşturma" Eleştirisi

İngiltere'den FIFA'ya "Soruşturma" Eleştirisi

Batuhan
14.11.2014 - 17:05

İngiltere Futbol Federasyonu, Rusya ve Katar'a ilişkin yürütülen rüşvet soruşturmasında FIFA'nın aldığı kararlarla ilgili eleştirilerde bulundu.

İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Dyke, 2018 ve 2022'de düzenlenecek Dünya Kupası'na evsahipliği yapacak Rusya ve Katar'a ilişkin yürütülen rüşvet soruşturmasında FIFA'nın aldığı kararlarla ilgili, 'saçma ve şaka gibi' değerlendirmesinde bulundu.

İngiliz basınına konuşan Dyke, FIFA Etik Komitesi Soruşturma Komisyonu yetkililerinin soruşturmaya ilişkin yaptığı açıklamaların çelişkili olduğunu belirterek, 'Soruşturmada tüm süreç saçma ve şaka gibi. FIFA için nahoş bir durum' dedi.

Olaya taraf olduğu gerekçesiyle İngiltere Futbol Federasyonu'nun da eleştirildiği soruşturma raporunu ciddiye almadığını vurgulayan Başkan Dyke, 'Futbolla bu denli önemli ilişkisi bulunan bir kurum şüpheli durumuna düşmüştür. Aslında bu yıllardır böyle. FIFA'nın düzgün bir kurum olduğunu düşünmüyorum' ifadelerini kullandı.

FIFA Etik Komitesi adına soruşturmayı yöneten Eckert, Rusya ve Katar'a ilişkin yürütülen rüşvet iddialarına ilişkin soruşturmanın, ülkelerin evsahipliği sürecinde ihmalinin bulunmadığı, kurallar ve yönetmeliklerin ihlal edilmediği gerekçesiyle kapatıldığını açıklamıştı. Bu açıklamaların ardından FIFA Etik Komitesi Soruşturma Komisyonu Başkanı Michael Garcia ise Eckert'ın hazırladığı 42 sayfalık değerlendirmedeki 'somut bilgilerin yetersiz ve verilerin hatalı' olduğunu, soruşturmanın kapatılması kararına itiraz etmek için FIFA Tahkim Kurulu'na gideceğini belirtmişti.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/ingilt...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0