Görüş Bildir
Haberler
İleri Yaşta Kalça Kırığına Dikkat

İleri Yaşta Kalça Kırığına Dikkat

Elif Altunten
08.05.2014 - 14:13 Son Güncelleme: 08.05.2014 - 15:14

Memorial Diyarbakır Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Necmioğlu, ileri yaş hastalarının yaşamını tehdit edebilen kalça kırıkları, uzun süreli bakım gerektirdiği için hastanın sosyal ve ekonomik yaşamını negatif etkilediğini dile getirdi.

Prof. Dr. Serdar Necmioğlu 65 yaş sonrası kırık riskinin arttığını söyleyerek vatandaşları bu konuda uyardı. Düşmelerin yaşlılarda görülen en sık ve en ciddi kaza biçimi olduğunu vurgulayan Necmioğlu, düşme sonucu oluşan kırıklar 65 yaş üzeri sağlıklı yaşlı bireylerde % 28 ile yüzde 35 oranında olup yaş ilerledikçe bu oranın arttığını ve 65 yaş üstü kişilerin üçte birinin 80 yaş üstü kişilerin yüzde 50′sinin düşerek kemiklerinde önemli kırıklar oluşmasına neden olduğunu aktardı.

Dünyada 2 milyondan fazla kişide kalça kırığı görüldüğünü transfer eden Necmioğlu, düşme sonucunda oluşan kırıklar yaşlıların yaşamlarını ciddi biçimde zorlaştırdığını söyledi, Necmioğlu, “Düşmeye maruz kalan yaşlı bireylerin % 17 ile yüzde 50′si gelecek sene hayatlarını kaybetmektedir. Kırık sonrası tedavi edilen yaşlıların sadece % 50′si sağlığına kavuşabilmektedir. Düşmeler ilaç kullanımı, durgun yaşam, kas ve kemik zayıflamaları, alkol tüketimi, düşük eğitim düzeyi, yalnızlık ve kronik hastalıklar, felç, parkinson gibi kişiye ait sebeplerle oluşabilir, aynı anda kaygan zemin, merdiven, çıkıntı ve engeller, yetersiz ışıklandırma, kayan halılar ile uygun olmayan terlik ve çoraplar gibi çevresel faktörler sebebiyle de oluşabilmektedir” ifadesini kullandı.

haber kaynağı: 724saglik.org/sağlık haberleri

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın