İki Gözümüzün Çiçeği Çöpçüler Kralı Filmini Bambaşka Gözle Seyretmenize Sebep Olacak Bilmediğiniz Detaylar
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
İki Gözümüzün Çiçeği Çöpçüler Kralı Filmini Bambaşka Gözle Seyretmenize Sebep Olacak Bilmediğiniz Detaylar
Her filmin yeri ayrıdır elbette ama onunki bir başka. 1977 yılında çekilen Çöpçüler Kralı filminde her biri birbirinden efsane oyuncular var. Her repliğinin üstüne ayrı bir tez konusu bile yazılır belki. Çok hastası olduğumuz için biz de filmle ilgili detayları araştırdık ve çok hoş bilgilerle karşılaştık. Buyurun Yeşilçam kuşağına...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Filmin çekildiği yer herkes tarafından merak edildiği için ilk önce onu açıklayalım. İstanbul'da yaşayanların fark etmeden geçtiği Cihangir'de bulunan Güneşli Sokak ve Susam Sokak.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Filmin çekildiği yıl Kemal Sunal ve Ayşen Gruda 33, Şener Şen 36, Erdal Özyağcılar ise tam tamına 29 yaşındalar. Ancak Apti Şakrak, gazino günlerinde gazetecilere kendisini 29 yaşında olarak tanıtır.
Şener Şen bu filmde gösterdiği muhteşem performansı ile 15. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülünü aldı. Gerçekten de özellikle o delirmiş halini unutmak mümkün değil!
Hacer'in aslında dört tane birbirinden illegal abisi var ama biz dördüncü ve büyük abiyi hapishanede olduğu için göremiyoruz.
Her ne kadar bir arada anılsalar da İlyas Salman ile Kemal Sunal'ın bir arada olduğu iki filmden ilki bu. Diğeri de 1978 yılında çekilen Kibar Feyzo.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Filmdeki şeker, ekmek ve tüp kuyruğu, dönemin o buhranlı geçim derdini çok iyi özetler. Hatta gazeteci çocuğun hükümetle ilgili ve sağ-sol tartışmalarını verdiği haberler de yine bize çok şey anlatır.
Abileri illegal işlerden kazanç sağlayan, temizlikçilik yaparak ailesine bakan Hacer, Zabıta Amiri Şakir ile aslında aşık olduğu için değil, statü kazanmak için evlenmek istemektedir. Memuriyet, işte tam da bu dönemlerde büyük bir itibar kazanmıştır ülkede.
Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal'ın söylediğine göre, Kemal Sunal bu karaktere adapte olabilmek ve iyice özümsemek için çekimler boyunca evde filmdeki üniforma ile dolaşmış.
Fotoğrafta görmüş olduğunuz kişi de Beyoğlu Belediyesi'nde çalışan görevli Mehmet Konuk. Kemal Sunal çekim boyunca Mehmet Abi'yi izlemiş. Hatta filmde kullandığı el arabası ve süpürge Mehmet Abi'ye ait. Gerçek Çöpçüler Kralı belki de Mehmet Abi. :)
Filmin yapım ekibinde, bir sene önce (1976) Kemal Sunal ile karşılıklı oynayan, Hababam Sınıfı'nın Çalışkan Ahmet'i var. Ahmet Sezerel, bu filmde yönetmen yardımcısı olarak çalışmış.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Hacer'in kaçak sigara satan illegal abilerinden biri olan Necdet Doğan, filmin aynı zamanda yapım sorumlusudur. Şaşırdınız değil mi?
Apti'nin Hacer'i "Belediyemizin parkına hoş geldiniz efem" diye karşıladığı park da Cihangir Parkı. Ancak ne o parktan ne de Apti ile Hacer'den bir iz var artık. Çünkü parkın yerine otopark, otoparkın üstüne de yeni bir park yapıldı.
Çöpçüler Kralı'nda gördüğümüz sokak bir dünya ve filmdeki her karakter de bir sınıftır aslında. Apti alt kesimi, Hacer ve ailesi halkı, Zabıta Şakir burjuvayı, gazeteye yazarak hükümeti düşüreceğine inanan mahalle sakini de aydın kesimi temsil eder.
Gazeteye yaza yaza hükümeti düşürmeye çalışan adam aslında Umur Bugay'ın her senaryosunda bulunan 'Camdan sarkan adam' figürüdür. Bakınız: Bizimkiler dizisindeki Cemil, Kapıcılar Kralı filmindeki dedikoducu teyze...
Politik göndermeleri bol olan ve dönemin sosyal havasını muhteşem bir şekilde yansıtan Çöpçüler Kralı sadece bir komedi filmi değil, eleştirileri ilmek ilmek işlemiş bir başyapıttır.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Güzel adamsın Kemal Sunal güzel. Allah övmüş de yaratmış maşallah!
Filmin müziğini de hatırlayıp şöyle bir keyiflenelim derim ben. Buyurunuz... ❤️
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Uzun yıllardır Onedio’da yaratıcı içerik editörlüğü yapmaktayım. Aynı zamanda Onedio YouTube kanalında "Bana Bi Anlat" programını hazırlayıp sunuyorum. Bir dönem editörlüğün yanısıra ulusal yayın yapan özel bir radyoda program yaptım, daha sonra sahnede talk şov gösteri dünyasına adım attım. Daha önce dijital yayın yapan platformlardaki diziler için içerik editörlüğü ve senaryo katkılarında bulundum. Ayrıca tanınmış müzik gruplarının kliplerinde sanat yönetmenliği de yaptım. Editörlüğe başlamadan önce çeşitli kolektif kitaplar için yazdığım yayımlanmış yazılarım da bulunmaktadır. Arşiv karıştırmak ve müzik araştırmaları yapmak hayatımın en sevdiğim uğraşlarından. Yazı yazmanın ise dünyaya geliş sebebim olduğunu düşünüyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
Bu film bu gün çekilse yapımcısından oyuncusuna gözaltına alınırdı.
Bunu yazacaktım, teşekkür ederim.
baba rolündeki ihsan yüce'yi unutmamak lazım.kibar feyzonun ve birçok filmin senaristi.büyük oyuncu.
Kemal sunalın filimleri bu yüzden sevilir. Memlekette yoksulluk yolsuzluk işsizlik hukuksuzluk bitmediği sürece 100 sene sonra yine seyredilir.