Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Süt Kardeşler Filmiyle İlgili Çoğu Kişinin Bilmediği Bu Detaylar Sayesinde Filmi Başka Bir Gözle Seyredeceksiniz!
Sevdiğimiz Türk filmlerine ait detayları incelemeye devam ediyoruz. Sırada hepimizin bayılarak izlediği bir Arzu Film klasiği olan Süt Kardeşler var. Bakalım filme ait çok bilinmeyen detaylar nelermiş...
1. Gulyabani figürü aslında Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın aynı isimli kitabından uyarlanmıştır.
2. Gulyabani, Arapça kökenli bir kelimedir ve karanlıkta, ıssız yerlerde insanın gördüğünü sandığı hayalet anlamına gelir.
3. Ramazan ve Şaban'ın kimlik değiştirmesi, aslında Hacivat ve Karagöz'de sıkça yapılan bir kurguya gönderme.
4. Filmin çekildiği konak, Tosun Paşa gibi birçok filme de ev sahipliği yapan Yeşilköy'deki o meşhur konaktır.
5. Afife'nin kocası olan damat Bayram'ı, Hababam Sınıfı'nın meşhur müfettişi Hüseyin Şevki Topuz olarak da hatırlayabilirsiniz.
6. Hülle yüzünden bir türlü gerçek kocasına kavuşamayan Afife, oyuncu Şevket Altuğ'un eşi Jale Altuğ'dur. Jale Altuğ'un oynadığı ilk ve tek film Süt Kardeşler'dir.
7. Şener Şen (Kumandan Hüsamettin) filmde Adilet Naşit'in (Melek) abisi olarak rol almıştır ama aslında Adile Naşit, Şener Şen'den 11 yaş büyüktür.
8. Filmde Münir Özkul'u göremeyiz ancak Arzu Film'in bir parçası olan Özkul, filmin yönetmen yardımcılarından bir tanesidir.
9. Bize sanki daha çok bir arada oynamışlar gibi gelse de baba oğul olan Ali Şen ve Şener Şen'in birlikte oynadıkları iki filmden birisidir.
10. Süt Kardeşler filme alınmadan önce tiyatro oyunu olarak sergilendiği zamanlar Halit Akçatepe oyunu o kadar çok seyretmiş ki, neredeyse her repliğini filmden önce ezbere kağıda dökmüş.
11. Filmde Yasemin olarak seyrettiğimiz Yasemin Esmergül, aynı zamanda oldukça başarılı ve billur sesli bir ses sanatçısıdır.
12. Şaban'ın Bihter'e ilanı aşk ettiği sahnede Bihter ilk önce "Şaban Bey", daha sonra da "Ramazan Bey" diye hitap eder.
13. Kamera arkasında çekilen bu fotoğrafın da karede olmaması sebebiyle Kemal Sunal'ın çektiği söyleniyor.
Doğru mu değil mi bilemiyoruz ama her şekilde Gulyabaniyi net gördüğümüz ve ekibin içimizi ısıttığı bir fotoğraf olduğu kesin.
14. Dikkatli bakıldığı zaman Gulyabani'nin ağız kısmından kostümü giyen Türker Tekin'in yüzünü görmeniz mümkün.
15. Süt Kardeşler sık sık Şabanoğlu Şaban filmiyle karıştırılır. Ancak bu film 1976'da, Şabanoğlu Şaban ise 1977'de çekilmiştir.
Karıştıranlar için dev hizmet:
Şabanoğlu Şaban'da Şaban, karacı bir askerken Süt Kardeşler'de bahriyeli.
İkilimiz Şabanoğlu Şaban'da unutulmaz 'Ben kör garip dilenciyim' sahnesiyle hafiye kılığına girip elması çalan hırsızı aramışlardı. Bu filmde ise Gulyabani'nin peşine düştüler.
Daha çok fark var ama bunlar aklımızda tutacağımız en iyi farklar diyebiliriz :)
16. Televizyonda hangi program olursa olsun, tereddütsüz olarak tercih ettiğimiz filmdir Süt Kardeşler. Bir milyon kere seyretmiş olsak bile mutluluğumuz ve "Acaba ne olacak?" merakımız hiçbir zaman eksilmez.
Bu efsane ekibin ve Arzu Film'in elbette hastasıyız. Her birini şükran ve minnetle anıyoruz.
Yorum Yazın
kumandanım ben düşündüm taşındım bir emir erinin yeri kumandanının yanıdır..
ne müthiş insanlar be ..onlar insanların daha bir insan türk ulusunun araplıktan türklük milli şuurna geçişin yıllarında kıt kanaat sanat yapmaya çalışan ter... Devamını Gör
Fes başıma fes başımaa püskülüü ben olayıım :D