Görüş Bildir
Haberler
İç Güvenlik Paketinde Değişiklik Nasıl Olabilir?

İç Güvenlik Paketinde Değişiklik Nasıl Olabilir?

Ulaş
01.03.2015 - 20:40

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın İç güvenlik paketiyle ilgili bazı değişiklikler yapılacağına ilişkin açıklaması gözleri AKP kanadına çevirdi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın İç güvenlik paketiyle ilgili bazı değişiklikler yapılacağına ilişkin açıklaması gözleri AKP kanadına çevirdi.
İçeriğin Devamı Aşağıda

İç güvenlik paketi’nin çözüm sürecinin koşulu olmadığını söyleyen AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın “Tüm partilere yaptığımız tekriri müzakere dahil, öneri sunma çağrısı geçerlidir” sözleri kapının aralandığını gösteriyor. AKP Grubu, Davutoğlu’nun yurtdışı seyahati nedeniyle yarın toplanıyor. Grup toplantısıyla bu durumun netleşmesi bekleniyor.

TEKRİR-İ MÜZAKERE

AKP’nin uzlaşmaya yanaşması durumunda iç güvenlik paketinde değişiklik yapmak için için bir kaç seçenek var. 33 maddesi tamamlanan paketin ilk bölümünde yer alan maddeler ile başka maddeler komisyona çekilebilir. Komisyonda varılan mutabakatla yeni düzenlemeler tekrar Genel Kurula indirilebilir. Ancak, AKP’nin komisyona geri çekme önerisine sıcak bakmadığı belirtiliyor. İç tüzüküün ‘Yeniden görüşme’, ‘tekriri müzakere’ yi öngören 89. maddesi işletilebilir. İç tüzük hükmü, “Tasarı veya teklifin tümünün oylanmasından önce, belli bir maddesinin yeniden görüşülmesini gerekçeli bir önerge ile esas komisyon veya Hükümet bir defaya mahsus olmak üzere isteyebileceğini” hükme bağlıyor.

BAKAN ALA HAKKINDA GENSORU

Genel Kurul yarın 2 Mart Pazartesi günü MHP’nin İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında verdiği Gensoru Önergesi’ni görüşecek. Ala’nın “kamu düzenini sağlamada görevlerini yürütemediği, PKK/KCK’nın faaliyetlerini engelleyemeyerek paralel devlet yapılanmasına zemin hazırladığı, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını akamete uğratma girişimlerinde bulunduğu” iddiasıyla verilen Gensoru’nun, gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmelerin tamamlanmasının ardından “İç Güvenlik Paketi’nin geçilip geçilmeyeceği de belli olacak.

HDP: POLİS ÖLDÜRDÜĞÜ KİŞİLERİN KAÇTIĞINI İDDİA EDEBİLİR

7 yılda 185 kişinin polis kurşunuyla öldürüldüğüne dikkat çeken HDP, silah kullanma yetkisi için ” Polis cinayetlerinin hiçbir cezai müeyyide ile karşılaşmamasının da garantisi verilmektedir. Bu düzenleme esas itibariyle polisin toplumsal gösterilerde işlediği cinayetlerin yasal hale getirilmesidir. Madde yazılış tarzı itibariyle çok esnek olup, polis öldürdüğü kişilerin silah kullanmaya teşebbüs ettiğini ya da kaçmaya çalıştığını kendisi iddia edecek (polis arkadaşları bu yönde tutanaklar tutacak) ve kendisini o doğrultuda savunacaktır” diyor.

  • ZETE
Kaynak: http://zete.com/ic-guvenlik-paketinde...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0