Görüş Bildir
Haberler
HTC, Samsung Galaxy'nin Yaratıcısını İşe Aldı

HTC, Samsung Galaxy'nin Yaratıcısını İşe Aldı

Batuhan
21.04.2014 - 12:00

HTC, Samsung Galaxy'nin Yaratıcısını İşe Aldı

Samsung'un ışığını bir miktar da olsa yakalamayı umut eden HTC, bunun için Güney Koreli şirketin ABD'deki pazarlamasından sorumlu eski müdürü Paul Golden'ı danışman olarak işe aldı.

HTC sözcüsü yaptığı açıklamada Samsung Electronics 'in Galaxy markasını başarılı bir şekilde tanıtan Paul Golden'ın Başkan Cher Wang'in danışmanı olarak işe alındığını doğruladı. HTC sözcüsünün teyidi, Bloomberg'in konuyla ilgili haberi ardından geldi.

Şu sıralar zorluklar ile boğuşan Tayvanlı akıllı telefon üreticisi uzun süredir pazarlamanın zayıf halkaları olduğunu belirtiyordu. Geçen son birkaç yıl içerisinde HTC üç pazarlama müdürünü kaybederken son aylarda Wang, aktif şekilde şirketin pazarlama planları ile ilgilenmeye başlamıştı.

HTC'nin 2012 ve 2013 pazarlama kampanyasında iki yüksek konseptli reklam öne çıktı. Birincisi paraşütlü kişilerin oynadığı reklam diğeri ise oyuncu Robert Downey Jr'ın yer aldığı reklam. Ancak bu reklamlar da şirketin düşüşte olan satışlarında yönü değiştirmekte başarısız oldu.

Golden, 2008 ila 2012 yılları arasında Samsung'un ABD'deki pazarlamasından sorumlu müdürü olarak görev yaptı. Kendisi LinkedIn hesabında, Samsung'un Galaxy markasının yarattığını ve pazarladığını belirtiyor. Golden göreve olduğu dönemde şirketin global akıllı telefon pazar payı yüzde 4,5'ten yüzde 21'e yükselmişti.

HTC açısında pazar payında küçük bir artış dahi başarı olacak. Barclays analisti Dale Gai'ye göre HTC'nin global akıllı telefon pazar payı yüzde 2'nin altına kadar gerilemiş durumda.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0